Selena Gomez: „Boala Lupus este vinovata pentru fluctuatiile mele de greutate”

1
De Teodora Tirca
8 dec. 2019

Dupa ce a fost diagnosticata cu boala Lupus in 2015 si a trecut printr-un transplant de rinichi in 2017, Selena Gomez nu ar trebui sa-i ia in seama pe cei care ii critica fluctuatiile de greutate.

Si totusi, vedeta a marturisit ca e afectata uneori de comentariile rautacioase.

Ea a vorbit deschis in cadrul podcastului video creat de Raquelle Stevens, Giving Back Generation, despre boala autoimuna cu care se confrunta si despre problemele cu rinichii, afectiuni care i-au dat peste cap greutatea in ultimii ani. Starul de 27 de ani a tinut sa mentioneze ca acum s-a impacat cu faptul ca uneori ia in greutate, insa toata „discutia” online despre felul in care arata corpul ei „a tulburat-o destul de mult”.

Selena Gomez ramane feminina in sezonul rece purtand aceste 5 tinute chic

Corpul i se poate schimba de la o luna la alta

„Am Lupus, probleme cu rinichii si ma confrunt si cu tensiune arteriala mare, deci am o gramada de probleme de sanatate care imi afecteaza corpul in multe moduri”, a spus Selena. Din cauza medicamentelor pe care le ia zilnic, corpul i se schimba de la o luna la alta. „Nu cred ca e cazul sa le explic asta tuturor oamenilor care se intreaba de ce m-am ingrasat”.

„Eu trebuie sa iau aceste medicamente pentru tot restul vietii si, sa fiu sincera, uneori corpul mi se schimba de la o luna la alta. Acesta este adevarul meu. Am fluactuatii de greutate. Felul in care arat depinde de lucruri care se intampla in viata mea si pe care nu le pot controla”, a explicat Selena.

Simptomele bolii Lupus

Pierderea sau cresterea in greutate este unul dintre simptomele bolii Lupus. Alte simptome includ o iritatie cu forma de fluture pe fata, dureri de articulatii, probleme cu rinichii, anemie, oboseala, febra, respiratie ingreunata. Desi simptomele nu apar tot timpul, este o boala care nu se vindeca.

„Exista perioade extinse de remisie la unii pacienti, cand credem ca am reusit sa vindecam boala, dar realitatea e ca nu exista leac”, explica Jill Buyon, director al Division of Rheumatology and Lupus Center din cadrul NYU Langone Health.

„Cel mai comun tratament pentru aceasta afectiune este Plaquenil sau hidroxiclorochina, un anti-malarial care are proprietati antiinflamatorii si este extrem de bine tolerat de majoritatea oamenilor”, spune specialistul.

Cum obtii si tu cel mai frumos machiaj purtat vreodata de Selena Gomez

Faptul ca Selena a vorbit deschis despre problemele ei de sanatate le poate incuraja si pe alte femei sa-si imbratiseze greutatea chiar daca, din anumite motive, aceasta fluctueaza. Nu uita sa fii buna cu celelalte femei si sa nu critici felul in care arata, pentru ca nu le cunosti povestea.

Foto: Getty Images.