Semne ale deshidratarii pe care este crucial sa le cunosti!

1
De Cristina Tudor
1 iul. 2018

Cand ne este sete, corpul deja a ajuns la punctul de deshidratare. Practic, organismul ne spune ca are nevoie de apa. Stiti care sunt principalele semne ale deshidratarii?

Publicatia popsugar.co.uk scrie ca senzatia puternica de sete si culoarea de un galben intens a urinei sunt doua semne ale deshidratarii evidente ca este nevoie de un aport de apa.  Daca acestea sunt clare si cunoscute de majoritatea dintre noi, exista si semne ale deshidratarii care nu sunt atat de evidente. De cele mai multe ori, aceste semnale de alarma ale corpului sunt ignorate. Ca sa evitam acest lucru, haideti sa vedem la ce sa fim atente!

Semne ale deshidratarii, important de stiut

Adesea ne simtim lipsite de energie si fara putere. Aceste stari se produc, cel mai probabil, din cauza nevoii de a bea apa. Chiar daca remediul pentru acest disconfort este, pur si simplu, de a consuma apa, lucrurile nu sunt atat de facile. Nerecunoscand acest semnal de alarma, ajungem sa ne deshidratam in timp si sa ne expunem unor afectiuni mai serioase. Printre efectele adverse care pot aparea in urma deshidratarii se numara inflamarea creierului si insuficienta renala.

Potrivit Clinicii Mayo, iata care sunt cele mai importante semne ale deshidratarii: sete puternica, buze uscate, senzatie de greata, ameteala, urina de culoare inchisa, diaree, stari de voma, oboseala, crampe musculare, mai putine episoade de a urina sau, dimpotriva, mai multe, febra, transpiratie excesiva, stare de confuzie.

Daca va confruntati cu oricare dintre urmatoarele semne ale deshidratarii, nu mai amanati vizita la doctor: scaune moi si apoase timp de 24 de ore sau mai mult, scaune inchise la culoare sau cu sange, dezorientare, dificultate in a mentine lichidele in organism.

Cand urinati des, transpirati excesiv, suferiti din pricina diareei, a starilor de voma, asigurati-va ca inlocuiti fluidele pierdute. Altfel, o sa va blocati intr-un cerc vicios al deshidratarii.

Ideal ar fi sa ne incepem ziua consumand un pahar mare cu apa. Noaptea, organismul este privat de lichide si are nevoie de hidratare. In zilele insorite, este foarte important sa marim cantitatea de apa ingerata, adica sa depasim cei minimum doi litri, deoarece caldura ne facem sa transpiram si sa pierdem fluide. Mai mult, e bine sa bem cate un pahar cu apa la fiecare jumatate de ora.

Foto: Outdoor Voices