Fluctuatiile glicemiei. Cum stii daca ai un nivel mult prea scazut sau mult prea ridicat?

1
De Cristina Tudor
6 apr. 2021

Fluctuatiile glicemiei sunt frecvente pentru pacientii pare sufera de diabet sau, de asemenea, pot indica dezvoltarea afectiunii.

Fie ca ai un nivel scazut al glicemiei sau un nivel prea ridicat, este important sa stii cum se manifesta. Simptomele pot fi asemanatoare in ambele situatii.

Concentratia glucozei in sange – glicemia – este in mod normal 70-120 mg la 100 ml sau 70-120 mg/dl. Cu toate acestea, nivelul glicemiei poate suferi fluctuatii, mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet. In caz contrar, acestea pot fi semne ale dezvoltarii afectiunii.

Fluctuatiile glicemiei provoaca anumite simptome pe care nu trebuie sa le ignori
Un nivel ridicat al glicemiei

Urinare frecventa

Rinichii sunt suprasolicitati procesand tot acel zahar in exces din sange. De aceea, organismul incearca sa filtreze cat mai mult excesul de zahar prin urinare frecventa.

Sete

Pentru a elimina zaharul in exces, organismul are nevoie de apa. Astfel, rezervele organismului se consuma rapid, ceea ce ii transmite creierului un semnal ca ai nevoie de mai multa apa la nivelul intregului corp.

Probleme de piele

Corpul consuma apa din tot organismul pentru a elimina excesul de zahar. Acest lucru poate provoca mancarime, piele uscata, crapata, in special pe picioare, coate, picioare si maini.

Probleme digestive

Daca zaharul din sange este ridicat prea mult timp, acesta poate deteriora nervul vag, care ajuta la miscarea alimentelor prin stomac si intestine. Este posibil sa slabesti pentru ca nu ti-e foame.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.