Cum reduci nivelul trigliceridelor din organism si care sunt valorile normale?

1
De Cristina Tudor
16 mart. 2021

Trigliceridele sunt un tip de grasimi provenite din produsele ce origine animala. In cantitati foarte mari, acestea pot pune in pericol sanatatea cardiovasculara si pot fi asociate cu multe alte afectiuni.

Pentru a reduce nivelul trigliceridelor din organism, este necesar sa faci schimbari in privinta dietei zilnice. Anumite alimente favorizeaza echilibrarea nivelului de trigliceride si mentin valorile normale.

Nivelul optim de trigliceride in sange este de 150 mg/dl, iar orice valoare de peste 200 mg/dl este considerata a fi excesiva.

Cum reduci nivelul trigliceridelor din organism?

Consuma alimente bogate in fibre

Alimentele bogate in fibre, precum ovazul sau cerealele integrale absorb grasimea si ajuta la echilibrarea nivelului de trigliceride. De asemenea, este important sa reduci consumul de carbohidrati rafinati.

Produsele de patiserie, pastele, painea alba nu aduc niciun beneficiu sanatatii tale si, de asemenea, cresc nivelul de lipide din sange.

Evita zaharul procesat

Alege Stevia rebaudiana ca indulcitor in locul zaharului. Consuma numai bauturi racoritoare si sucuri dietetice fara zahar. De asemenea, inlocuieste dulciurile cu fructe si asigura-te ca ciocolata pe care o achizitionezi este pura, recomanda Doza de Sanatate.

Opteaza pentru alimente cu un continut scazut de grasimi

Ca sa reduci nivelul de trigliceride, opteaza pentru lactate cu un continut scazut de grasimi sau chiar fara grasimi, indiferent ca este vorba de lapte, branza, iaurt sau unt.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.