Semne care indica prezenta cheagurilor de sange in organism. Nu le ignora!

1
De Cristina Tudor
13 apr. 2021

Coagularea sangelui este un mecanism al organismului prin care se previn pierderile de sange, spre exemplu in cazul unei hemoragii.

Acest lucru poate salva viata persoanei si, de asemenea, contribuie la inchiderea rapida a ranii.

Totusi, exista circumstante in care acestea se dezvolta fara un motiv. Iata cateva semne de alarma care indica prezenta cheagurilor de sange in organism!

Formarea cheagurilor de sange poate fi o afectiune periculoasa pentru sanatate. Aceasta se numeste si tromboza venoasa profunda, poate fi dureroasa si provoaca blocaje in circulatia sangvina.

Astfel, circulatia sangelui poate avea de suferit, o functie extrem de importanta pentru sanatatea generala, care ne mentine organismul in functiune. De aceea, este foarte important sa cunosti care sunt simptomele, pentru a actiona in cel mai scurt timp, potrivit DC Medical.

Semne care indica dezvoltarea cheagurilor de sange in organism

Umflarea membrelor si durerea

Un picior sau brat umflat este unul dintre cele mai frecvente semne ale unei tromboze venoase profunde (TVP). Cheagurile de sange pot bloca fluxul de sange in piciorul respectiv, iar sangele se poate bloca in spatele cheagului provocand umflaturi.

De obicei, durerea in cazul unei tromboze venoase profunde (TVP) vine ca o combinatie cu alte simptome, cum ar fi umflarea sau roseata, dar uneori poate fi de sine statatoare.

Din pacare, poate fi confundata deseori cu o crampa musculara, motiv pentru care problema ramane adesea nediagnosticata si este in mod specific periculoasa, spun expertii.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.