9 semne surprinzatoare ca esti la ovulatie

1
De Cristina Tudor
15 nov. 2020

O femeie care isi doreste sa ramana insarcinata trebuie sa stie cu precizie ziua in care intra la ovulatie.

Poate afla acest lucru folosind metoda calendarului, fie a temperaturii bazale, prin testul mucusului sau cu ajutorul unui test de ovulatie disponibil in farmacii. In afara acestor metode vei fi surprinsa sa afli ca exista si alte semne care „o dau de gol”. Unele de-a dreptul surprinzatoare, de la modul in care arata pana la cel in care se comporta si actioneaza.

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate, detaliaza semnele care apar in timpul ovulatiei

Ovulatia, simptome. Cei doi principali hormoni sexuali feminini, estrogenul si progesteronul, provoaca in organism niste lucruri aproape nebunesti. Chiar daca nu stii cand ovulezi, corpul tau stie. Mai mult, are si modalitati prin care face cunoscut acest lucru si celor din preajma ta. Iata cateva ciudatenii care ti se intampla la ovulatie, dar pe care probabil ca nu le-ai observat niciodata.

Ovulatia. Simptome

Ti se ascut simturile mirosului, gustului si vazului

In a doua jumatate a ciclului, exacerbarea acestor trei simturi poate fi semnul ca ovulezi. Te „trage de nas” mirosul care vine de la patiseria din colt, simti vanilia din gogosi chiar daca a fost adaugata cu mare zgarcenie si ai privire de vultur, nimic nu-ti scapa. Amuzant, nu-i asa?

Te inrosesti in obraji

Nu, nu de rusine. Si nici nu este contributia blush-ului. Obrajii tai capata o nuanta rozalie pur si simplu, in mod natural, datorita cresterii nivelului de estradiol care la ovulatie atinge maximul si „trimite” sangele spre tenul tau.

Tonul vocii devine mai inalt

Devii Vocea Romaniei fara sa concurezi! In mod inconstient, atunci cand esti fertila vorbesti intr-un registru mai inalt. Ceea ce te face sa pari mai feminina si mai atractiva.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.