Sportul te face mai fericita decat banii

1
De Ingrid David
23 mai 2019

Sportul te face mai fericita decat banii. Afirmatia ar putea produce hohote de ras, asa este! Insa, retine: cine rade la urma rade mai bine. Cercetatorii sustin ca activitatea fizica regulata poate aduce mai multe beneficii decat te-ai astepta.

Poate ca ar fi cazul sa incepi cu un antrenament serios. Un studiu efectuat de cercetatorii de la universitatile Yale si Oxford (nu cei britanici!) pe un grup de peste 1.2 milioane de americani, confirma afirmatia din titlu.

Creierul asociaza miscarea cu o stare de bine

Fiecarui participant la acest studiu urias i s-a adresat urmatoarea intrebare: „De cate ori te-ai simtit rau mental in ultimele 30 de zile, de exemplu din cauza stresului, a depresiei sau a problemelor emotionale?”.

Participantii au fost, de asemenea, intrebati despre nivelul veniturilor si al activitatii. Ei au avut de ales din 75 de tipuri de activitate fizica, de la taiatul gazonului si activitati de gospodarie, la ridicarea greutatilor.

In urma colectarii tuturor raspunsurilor, oamenii de stiinta precizati au descoperit ca toti cei care au facut exercitii in sala de sport in mod regulat au raspuns ca sesizeaza un sentiment rau si neplacut pentru aproximativ 35 de zile pe an. Participantii non-activi, pe de alta parte, au inregistrat cu 18 zile mai mult decat ceilalti. Ei au descoperit, de asemenea, ca oamenii care sunt activi fizic castiga mai mult de ceilalti.

Foloseste regula de aur a lui 3 pentru a atrage fericirea si prosperitatea in viata ta

Totusi, nimic in exces nu e bun

Specialistii avertizeaza asupra unui lucru. Exercitiile prea dese sau mult prea intense pot avea un efect contrar. Mai exact, acestea inhiba sentimentul de fericire. Potrivit studiului, activitatea fizica imbunatateste bunastarea mentala intr-un anumit interval de timp: trei pana la cinci sesiuni de formare pe saptamana, fiecare cu o durata de 45 de minute.

Interesant este faptul ca sanatatea mentala a acelora care au facut mai mult de trei ore pe zi a fost mai scazuta decat cea a celor care erau mai putin activi din punct de vedere fizic.

Cele mai bune rezultate au fost asociate cu sporturile de echipa si cu ciclismul, precum si cu gimnastica aerobica.

Motivatie pentru antrenament: Foloseste-ti personalitatea pentru rezultate maxime!

Daca nu iti pasa de bani, poate fericirea conteaza

Si daca nu te intereseaza ca sportul te face mai fericita decat banii, nu uita ca miscarea te face, oricum, fericita. Dar exista o legatura directa intre exercitiu si fericire? S-a demonstrat ca sportul imbunatateste somnul si diminueaza anxietatea. Studiile efectuate pe sobolani arata ca exercitiile fizice imita efectele antidepresivelor asupra creierului. Activitatea fizica este, de asemenea, responsabila pentru crearea de noi celule in partea creierului responsabila de invatare si memorie.

Cele trei zodii predispuse la depresie

Interesant este faptul ca fericirea si exercitiile fizice sunt similare in doua feluri: ambele sunt asociate independent cu un stimulent pentru sistemul imunitar si, de asemenea, cu eliberarea de endorfine. Acelasi efect poate fi obtinut prin exercitii de yoga si meditatie. Cercetarile arata ca fara suficiente endorfine te poti confrunta cu depresie, fibromialgie sau dureri de cap cronice.

Foto: Shutterstock.com