Motivatie pentru antrenament: Foloseste-ti personalitatea pentru rezultate maxime!

1
De Irina Constantin
18 mai 2019

Visezi sa te antrenezi de cel putin trei ori pe saptamana, sa fii plina de energie si sa arati exact asa cum iti doresti. Cu toate acestea, cand vine vorba sa pleci la sala, parca nimic nu te poate motiva indeajuns.

Suna cunoscut? Probabil ca da. Fiecare dintre noi a avut parte de aceste trairi, la un moment dat. Cand simti ca nu ai nicio motivatie pentru antrenament, este foarte dificil sa mergi regulat la sala de fitness si sa obtii rezultatele dorite.

Ce te face sa te simti blocata si lipsita de motivatie in functie de zodie

Pentru a intra in ritm si pentru a-ti atinge obiectivele, este necesar sa privesti putin in interior. Mai exact, sa iti dai seama care e rolul personalitatii si al motivatiei tale in tot ansamblul. Pe scurt, ce iti doresti si unde vrei sa ajungi. Care este scopul tau?

Ce spune personalitatea ta despre obiceiurile tale?

De multe ori, avem tendinta de a ne plasa singure intr-o categorie anume. In timp ce unele femei se considera „genul care adora sa mearga la sala”, altele se considera „lenese” sau spun ca „sportul nu este pentru ele”.

Modul in care iti vorbesti si felul in care te percepi au un impact foarte mare asupra motivatiei tale de a face diferite lucruri.

Asadar, in cazul in care crezi ca tu si sportul nu va intelegeti, iti va fi mult mai greu sa mergi la sala. In schimb, daca iti vei spune ca esti capabila de orice si ca esti o persoana ambitioasa, succesul va fi al tau.

Tehnici pentru un antrenament cat mai eficient la sala

O personalitate energica, pozitiva, entuziasta si orientata spre rezultate va avea sanse mult mai mari sa reuseasca. In caz contrar, o personalitate pesimista, cu tendinte spre complacere, va avea destul de multe dificultati.

Motivatie pentru antrenament – Ce te entuziasmeaza cel mai mult?

Pentru a afla care este motivatia ta adevarata, raspunde rapid la urmatoarea intrebare: „De ce imi doresc sa merg la sala?”. Primul raspuns, cel care iti vine in minte fara sa il cauti, este cel care te intereseaza. Restul motivelor sunt doar justificari si pretexte ale mintii.

Un studiu recent publicat pe Heliyon.com arata ca motivatia ta este strans legata de performanta din sala de fitness. Aceasta determina cat de mult, in ce fel si cu cata pasiune te vei antrena.

Rezultatele studiului arata ca oamenii cu o motivatia intrinseca puternica sunt mult mai predispusi sa se tina de antrenament si sa aiba rezultate pe termen lung.

Motivatia intrinseca

Fiecare sedinta de antrenament te umple cu energie pozitiva si te scapa de stres? Mergi la sala pentru a fi mai sanatoasa si mai in forma? Daca da, inseamna ca motivatia ta principala este cea intrinseca. Mai exact, pentru tine conteaza cel mai mult felul in care mersul la sala te face sa te simti.

Motivatia extrinseca

Hai, sa recunoastem! Cand vine vorba despre motivatie pentru antrenament, multe dintre noi se gandesc la imbunatatirea aspectului fizic.

Top 6 colanti pentru sala in care vei arata traznet

Multe femei merg la sala din dorinta de a slabi, pentru a se tonifia sau pentru a lucra anumite parti ale corpului de care nu sunt in totalitate multumite. Desi aceste lucruri sunt normale, iar modelarea trupului este un lucru bun, trebuie sa nu cazi in nicio extrema.

Cu alte cuvinte, doreste-ti sa devii cea mai buna, sanatoasa, frumoasa si puternica versiune a ta, apoi trateaza-ti corpul cu blandete, apreciere si rabdare.

Foto: Shutterstock.com