Real talk: Nu trebuie sa te antrenezi intens acasa daca nu simti nevoia!

1
De Irina Constantin
2 mai 2020

Retelele sociale si canalele de Youtube sunt pline cu antrenamente pentru acasa, unele mai intense si mai energice decat altele.

Influencerii si instructorii de fitness promoveaza un stil de viata activ, chiar daca te afli in autoizolare. Orice obiect din locuinta poate fi utilizat pe post de accesoriu pentru un antrenament acasa.

Foloseste marginea patului pentru dips. Foloseste scaunul pentru genuflexiuni sau flotari. Ia sticlele de apa si fa cateva exercitii pentru umeri. Ai conserve? Perfect, caci le poti folosi si pe ele pe post de gantere pentru biceps!

Cele 10 lucruri esentiale pe care trebuie sa le faci in timpul unei pandemii

Este foarte usor sa cazi intr-o iluzie perfecta. Chiar daca nu te simti motivata sa faci o suta de fandari pe zi, te vei simti vinovata pentru acest lucru. Toata lumea pare ca se antreneaza, asa ca sigur este ceva gresit cu tine, nu-i asa? Ei, bine, nu!

Autoizolarea in sine poate fi extrem de obositoare

Daca te intrebi de ce nu simti nevoia sa faci niciun antrenament acasa, raspunsul poate fi legat de extenuarea pe care o simti deja „din oficiu”.

10 solutii pentru a suporta mai usor singuratatea in timpul carantinei

Chiar daca stai pe canapea sau la birou toata ziua, iar singurul efort pe care il faci este sa gatesti pranzul, te poti simti foarte obosita.

Corpul si mintea incearca in mod constant sa se adapteze la situatia curenta, iar acest lucru te poate face sa te simti secata de energie. De aceea, este posibil sa nu iti ramana foarte multa energie pentru un antrenament acasa.

Unele persoane prefera un alt tip de miscare si este total OK

Unii oameni traiesc pentru antrenamente HIIT, pline de explozie, sarituri, tranzitii rapide si super seturi cu sute de repetitii. Alte persoane se simt total descurajate de astfel de practici, preferand oricand o sesiune de yoga sau o alergare usoara.

4 rutine relaxante de yoga pe care le poti face acasa, urmarind clipuri pe YouTube

Inainte de a te critica pe tine insati pentru ca nu vrei sa te antrenezi intens acasa, tine cont de acest lucru. Poate ca acest tip de workout nu este potrivit pentru tine si personalitatea ta.

In loc sa te judeci aspru, incearca sa te implici in altfel de antrenamente. Cauta o rutina de yoga sau poate o clasa online de pilates sau stretching. Incearca exercitii usoare cu greutatea corpului, fara a pune presiune pe tine.

Daca un simti nevoia de un antrenament acasa, pur si simplu nu il face!

Nimeni nu poate contesta ca un stil de viata activ este foarte sanatos. Miscarea este intotdeauna binevenita, insa ea poate insemna si altceva, in afara de antrenamente specifice.

De exemplu, pentru a-ti mentine o stare fizica si psihica buna, poti face o plimbare scurta in jurul blocului. Cand vii de la cumparaturile esentiale, poti urca pe scari, in loc sa iei liftul. Dimineata, inainte de a te ridica din pat, fa cateva miscari de intindere, pentru a-ti trezi organismul si pentru a-ti mentine coloana vertebrala sanatoasa.

In final, nu te simti obligata sa faci nimic din ceea ce nu simti. Vei putea reveni la o viata mai activa odata ce perioada de autoizolare va lua sfarsit. Pana atunci, ai grija de corpul tau, hraneste-te sanatos si bea suficienta apa!

Foto: Instagram/@milena_milachich