Motivul pentru care nu iti place sa faci sport si cum sa iti gasesti antrenamentul potrivit

1
De Irina Constantin
17 sept. 2020

Ti-ai tot propus sa faci mai mult sport, dar inca nu s-a intamplat minunea?

Unele persoane au o atractie deosebita spre un stil de viata activ. Adora sa fie in continua miscare, iubesc drumetiile si nu merg niciodata cu autobuzul, ci doar pe jos sau pe bicicleta. Daca nu te regasesti in aceasta descriere, s-ar putea sa crezi despre tine ca pur si simplu nu iti place sa faci sport.

Cum sa iti gasesti antrenamentul potrivit in functie de personalitatea ta:

Daca esti o fire vesela si iti place dansul…

…s-ar putea sa te plictiseasca teribil antrenamentele statice, cu o serie limitata de miscari si multe repetitii anoste. Poate chiar din acest motiv urasti sa mergi la sala, unde nu te poti manifesta in voie, pe ritmul muzicii date la maximum.

Daca vrei sa faci sport mai des pentru a te mentine in forma, incearca o rutina bazata pe antrenamente cardio care implica dans, precum zumba, aerobic sau step. Ba chiar poti cauta antrenamente online create pe melodiile tale preferate. Acest lucru te va motiva de fiecare data sa faci miscare!

Daca esti foarte disciplinata si iubesti organizarea perfecta…

…ai nevoie, in mod clar, de un plan bine structurat. Antrenamentele sporadice si haotice nu sunt pentru tine. In schimb, ceea ce te va motiva foarte tare va fi un plan definit, care sa includa mai multe antrenamente pe saptamana si care sa iti ofere un scop anume.

De exemplu, poti incerca o provocare de doua saptamani, care iti promite un abdomen plat si mai multa forta. Astfel, vei sti pentru ce te imbraci in echipament si vei avea motivatia necesara pentru a-ti atinge obiectivul final.

 

Daca simti nevoia sa elimini stresul din viata ta…

…incearca un antrenament HIIT, cu incredere! In cazul in care te simti mult prea stresata pentru a face sport in timpul liber, 15 sau 20 de minute de HIIT (high-intensity interval training) vor fi exact ceea ce ai nevoie.

Chiar daca vei obosi foarte tare si vei simti ca ai dat tot ce se poate din tine, la final vei observa cum ai devenit mai calma, mai echilibrata si mai linistita. Sa nu mai vorbim despre silueta pe care o vei capata, pe termen lung!

Daca esti o fire calma sau timida…

…poate ca nu te vor incanta antrenamentele intense sau cele care presupun miscari de dans. Vei prefera, mai degraba, o rutina simpla, care sa te provoace la sport, dar care sa nu te scoata foarte tare din zona de confort. Ai putea incerca o sesiune de yoga Vinyasa, care sa te poarte prin mai multe posturi si care sa iti lucreze toti muschii corpului.

Practicand yoga pe termen lung, vei capata din ce in ce mai multa incredere in tine si vei avea mai mult curaj pentru a incerca si alte tipuri de antrenamente!

Foto: Instagram/@olesiastefanko