Studiu: Transformarea temerilor in exercitii de recunostinta iti poate imbunatati sistemul imunitar

1
De Alice Papuc
20 mai 2024

Studiile demonstreaza ca transformarea temerilor in exercitii de recunostinta poate reprezenta o modalitate eficienta pentru a-ti imbunatati sanatatea generala si, in special, sistemul imunitar.

Probabil stii deja ca recunostinta este o practica simpla, care iti poate imbunatati viata si felul in care te raportezi la lume. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu stii ca atunci cand alegi sa practici exercitii de recunostinta, poti ajunge sa iti imbunatatesti chiar si sistemul imunitar. Acest fapt este explicat de Dr. Joe Dispenza.

Care este legatura dintre mentalitatea pe care o ai si sistemul tau imunitar?

Conform cercetarilor efectuate de Dr. Joe Dispenza, exista o legatura directa intre stresul mental si eficacitatea sistemului imunitar. Desi acest lucru te poate face sa te miri, explicatia este cat se poate de simpla. Atunci cand esti stresata si anxioasa, corpul tau reactioneaza prin eliberarea de hormoni de stres, care pot afecta negativ functionarea sistemului imunitar.

Potrivit lui Dispenza, in acele momente corpul tau lupta cu amenintari create chiar de tine prin stres si anxietate. Astfel, el nu poate sa isi directioneze atat de multa energie pentru a te proteja de amenintarile reale.

Daca reusesti sa scapi de amenintarile interne precum frica si anxietatea, corpul tau are mai multa energie, energie pe care si-o poate concentra in intarirea sistemului imunitar – sistemul responsabil cu protejarea impotriva amenintarilor externe.

4 moduri in care recunostinta imbunatateste sanatatea inimii, potrivit stiintei

Dr. Dispenza sustine ca poti contracara acest efect prin transformarea temerilor in exercitii de recunostinta

Potrivit lui Dispenza, recunostinta este cea mai puternica metoda pe care o poti utiliza pentru a-ti reduce nivelul de stres si, astfel, a-ti imbunatati sistemul imunitar. Recunostinta, explica Dispenza, este opusul emotional al fricii si stresului.

„Transformarea fricii tale in exercitii de recunostinta, apreciere si bunatate, pentru doar 10 minute pe zi, de trei ori pe zi, iti poate intari sistemul imunitar cu pana la 50%”, explica Dr. Dispenza. „Sistemul tau imunitar va spune: ‘Am inteles asta. Am multa energie aici.’”, continua el.

Medicina 3.0 sau cum poti sa traiesti mai mult cu ajutorul stiintei. Principii din cartea “Outlive. Stiinta si arta longevitatii”

Cum functioneaza acest lucru?

In esenta, atunci cand te concentrezi asupra lucrurilor pentru care esti recunoascatoare si apreciezi beneficiile de care te bucuri, iti dezvolti un mediu mental mai pozitiv si mai putin stresant. Acest lucru poate duce la scaderea nivelului de hormoni de stres din corp si la cresterea nivelului de hormoni care stimuleaza sistemul imunitar, cum ar fi endorfinele si dopamina.

Acestea fiind spuse, prin concentrarea pe recunostinta si apreciere, poti deveni mai rezistenta la stres, astfel ca acesta nu isi va mai pune la fel de mult amprenta asupra vietii tale.

In continuare, daca iti doresti sa aprofundezi acest subiect, iti recomand sa citesti si articolul „3 categorii de lucruri pentru care trebuie sa fii recunoscatoare, conform maestrei in manifestare, Roxie Nafousi”.

Foto: freepik.com