Tratamente naturale pentru refluxul gastroesofagian. Cum ameliorezi simptomele provocate de afectiune?

1
De Cristina Tudor
6 mart. 2021

Refluxul de acid este o problema de sanatate frecventa, atat la barbati cat si la femei.

Aceasta afectiune este insotita de obicei de simptome neplacute, precum arsuri si dureri la nivelul esofagului. Din fericire, exista o serie de tratamente naturale pentur refluxul acid care te vor ajuta sa ameliorezi manifestarile incomode.

Manifestat frecvent, refluxul acid poate semnala afectiuni mai complicate, precum boala de reflux gastroesofagian (GERD). Daca ai observat ca refluxul acid este o problema prezenta, este recomandat sa consulti un specialist.

Medicul specialist iti va pune diagnosticul si, in functie de gravitatea bolii, va putea indica diferite tratamente. Acestea pot fi diferite medicamente antiacide, interventii chirurgicale sau tratamente endoscopice, care au fost testare riguros in ultimii ani, explica Doza de Sanatate.

Tratamente naturale pentru reflux acid, care nu cauzeaza efecte secundare

Ghimbirul

Radacina de ghimbir este un remediu natural eficient pentru refluxul acid si alte probleme digestive. Poate fi si o solutie pentru copiii care sufera sporadic de aceasta afectiune. In plus, femeile insarcinate pot folosi ghimbir pentru reflux, greata si varsaturi.

Doza optima este cuprinsa intre 1 si 1,5 grame de pudra de ghimbir pe zi. O poti lua cu o jumatate de ora inainte de mese sau cand ai simptome de reflux acid. De asemenea, poti consuma ghimbir sub forma de infuzie sau extract (conform instructiunilor producatorului). In unele cazuri, un exces de ghimbir poate provoca alte probleme digestive.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.