Apa alcalina stimuleaza metabolismul – cum o prepari acasa

1
De Cristina Tudor
13 iul. 2020

Pentru ca apa alcalina are un nivel mai ridicat al pH-ului, poate neutraliza acidul din urina, poate stimula metabolismul si poate ajuta organismul sa absoarba mai eficient nutrientii.

In plus, aceasta apa ar preveni artrita, precum si alte boli degenerative. PH-ul sangelui, in schimb, nu poate fi influentat de apa sau de alimentatie.

Ce beneficii are apa alcalina

Apa alcalina are in compozitia sa mai mult oxigen si minerale alcaline fata de apa acida sau neutra. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.

Detoxifiaza. Consumul de apa alcalina neutralizeaza aciditatea si indeparteaza reziduurile acide din celule si tesuturi.

Elimina toxinele acumulate in organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente si previne procesul natural de imbatranire. Reziduurile acide colectate in organism pot conduce la grave conditii de sanatate.

Hidrateaza. Apa alcalina te ajuta sa redobandesti sanatatea optima pentru ca este mult mai usor absorbita la nivel celular, hidratand astfel organismul.

Oxigeneaza. Apa alcalina actioneaza precum un antioxidant, neutralizand radicalii liberi. Apa alcalina poate neutraliza in mod eficient si bloca actiunea negativa a radicalilor liberi. In plus, apa alcalina transforma radicalii liberi in oxigen pe care corpul il poate utiliza pentru a produce energie.

Alcalinizeaza pH-ul. Apa alcalina ajuta la echilibrarea pH-ului urinei care tinde sa fie acid ca urmare a alimentatiei, stresului si expunerii la toxinele din mediul inconjurator. Mediul alcalin este cel normal pentru sanatatea unei persoane.

Imbunatateste sistemul imunitar maximizand capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor.

Cum sa-ti prepari apa alcalina

Utilizati un vas mai mare, de sticla, in care sa puneti fie apa potabila de la robinet, fie apa potabila imbuteliata sau chiar apa distilata. Nu umpleti insa intreg recipientul, pentru a putea amesteca.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.