Trucuri de slabit de la un nutritionist care a dat jos 100 de kilograme

1
De Cristina Tudor
20 aug. 2020

Ce trebuie sa faci ca sa slabesti? In niciun caz sa te infometezi, potrivit nutritionistilor.

Dr. Florin Balanica, un nutritionist roman care a reusit sa slabeasca aproape 100 de kilograme, a scris pe site-ul sau ce greseli fac majoritatea oamenilor cand vor sa slabeasca.

Mitul nr. 1: Mananc putin, deci slabesc!

Creierul uman a dezvoltat in decursul evolutiei un mecanism de aparare si adaptare la mediu. Adica, creierul nostru ne vrea grasi! Cand nu aducem organismului numarul potrivit de calorii si nutrienti, prin reducerea mecanismelor de termoreglare, metabolismul incetineste, adica arde mai putin. A manca corect presupune a manca adaptat sexului, activitatii fizice zilnice, varstei, etc., pentru a avea o greutate in echilibru metabolic si un aspect fizic placut.

Mitul nr. 2: Vreau sa slabesc, deci imi fac abonament la sala!

Reducerea greutatii din motive estetice, sau odata cu aparitia unor boli ingrijoratoare, este un proiect de echipa, ce presupune munca in echipa. Primul pas il reprezinta alegerea partenerului potrivit in acest demers – adica a medicului -, si ulterior, in colaborare cu acesta, stabilirea planului de bataie. Sportul este important, dar pana acolo, o alimentatie nepotrivita, stresul si lipsa somnului, reduc ritmul metabolismului, iar un organism obosit si stresat, nu poate reactiona corespunzator scopului propus.

Mitul nr. 3: Vedeta “X” a slabit cu dieta “Y”, deci trebuie sa o incerc si eu. Sigur slabesc!

Corpul fiecarui individ reactioneaza diferit in ceea ce priveste procesul de scadere in greutate. Solutii general valabile nu exista, si nici o dieta nu fuctioneaza pe termen lung!

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.