Cine va reprezenta Romania la Miss Universe 2019

1
De Maria Constantin
20 nov. 2019

Dorina Chihaia, in varsta de 26 de ani, va reprezenta Romania la cea de-a 68-a editie a concursului Miss Universe. Finala competitiei va avea loc pe 8 decembrie, in Atlanta, Statele Unite.

Dorina Chihaia are o inaltime de 1,75 metri, iar dimensiunile sale sunt 89-61-90 centimetri. Nascuta in Bucuresti, ea a trait in Iasi pana in anul 2015. De patru ani locuieste in Shanghai, China, unde a reprezentat Romania la concursul Miss Imperial 2018, se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Cine este Dorina Chihaia

Foto: Miss Universe Romania

Absolventa a Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Dorina Chihaia a facut studii de masterat la Koguan Law School a Universitatii Shanghai Jiao Tong, China. In 2017, ea a fost premiata in Parlamentul Romaniei ca finalista la categoria „Alte Continente”, la Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate.

Tanara a inceput sa lucreze ca avocat in 2014, la Florenta, in Italia, iar in 2015, dupa ce s-a mutat in China, a fost consultant intr-o companie specializata in comert international, in Shanghai. In 2017 ea a lucrat ca asistent al Consulului Romaniei din Shanghai, iar in 2018 a fost membru al Comisiei Economice si Sociale a Organizatiei Natiunilor Unite pentru Asia si Pacific in Bangkok, Thailanda. Din 2019, Dorina Chihaia este antreprenor – ea a infiintat in Shanghai o companie specializata in promovarea turismului si traditiilor romanesti in China, avand ca obiectiv atragerea turistilor si investitorilor chinezi in Romania.

Dorina este pasionata de lectura, vioara, dans si calatorii si vorbeste fluent patru limbi straine: engleza, chineza, italiana si spaniola.

„Ma voi folosi de acest eveniment mondial si de experienta mea ca reprezentant al Romaniei in alte numeroase evenimente si organizatii internationale pentru a promova turismul, traditiile si cultura Romaniei in fata a miliarde de spectatori si telespectatori din intreaga lume”, a declarat tanara care va reprezenta tara noastra in concursul Miss Universe 2019.

Voturile de pe Facebook sunt luate in calcul la punctaj

Evolutia romancei in concursul din Statele Unite poate fi urmarita si votata pe pagina oficiala de Facebook Miss Universe Romania. Like-urile si voturile de pe paginile de Facebook oficiale vor fi luate in calcul la punctajul final al competitiei.

„Tinand cont de educatia si experienta sa profesionala remarcabila, Dorina Chihaia este fara indoiala una dintre cele mai pregatite delegate ale Romaniei care ne-au reprezentat tara intr-o competitie internationala de frumusete pana in acest moment. (…) Dorina este un model demn de urmat pentru toate romancele frumoase care isi doresc sa se remarce in acest domeniu si sa promoveze valorile Romaniei peste hotare!”, a declarat Ernest Hadrian Böhm, reprezentantul ExclusivEvent, organizatorul selectiei nationale si presedintele Miss Universe Romania.

Premiu de un sfert de milion de dolari

Aflat la a 68-a editie, concursul Miss Universe se va desfasura anul acesta in SUA, in perioada 28 noiembrie – 9 decembrie. Marea finala va avea loc in Atlanta, pe 8 decembrie, si va fi transmisa live de posturile de televiziune Fox si Telemundo, dar si online, pe www.facebook.com/MissUniverseRomania.

Cele 90 de candidate de la Miss Universe 2019 se vor intrece pentru marele premiu, in valoare de aproximativ 250.000 de dolari.

Foto: Instagram/Miss Universe