Cum arata cea mai frumoasa femeie din Univers?

1
De Maria Constantin
10 dec. 2019

Miss Africa de Sud este cea mai frumoasa femeie din Univers. Zozibini Tunzi a castigat cea de-a 68-a editie a concursului Miss Universe.

Zozibini Tunzi a cucerit duminica noapte titlul Miss Universe 2019, intr-o competitie la care au participat aproape 90 de femei. Castigatoarea in varsta de 26 de ani lucreaza in domeniul relatiilor publice si este o activista impotriva violentei contra femeilor.

„Prin campania de pe retelele de socializare a dorit sa schimbe povestea din jurul stereotipurilor despre gen. Este un avocat mandru al frumusetii naturale si incurajeaza femeile sa se accepte asa cum sunt”, se arata in biografia tinerei, citata de People.

Tunzi s-a impus in fata celorlalte finaliste, Miss Puerto Rico, Madison Anderson, si Miss Mexic, Sofía Aragón. „Sunt extaziata”, a declarat castigatoarea.

Zozibini Tunzi a vorbit pe scena despre importanta diversitatii si despre modul in care viata i-a fost modelata de atitudini rasiale. „Societatea a fost programata foarte mult timp ca niciodata sa nu vada frumusetea intr-o fata de culoare, dar acum ne indreptam incet spre o vreme in care femei ca mine pot in sfarsit sa-si gaseasca un loc in societate, pot sa stie ca sunt frumoase”, a spus ea.

Miss Universe 2019 a adaugat ca a adus „o perspectiva noua, proaspata si diferita asupra a ceea ce este Africa de Sud”.

Ea a mai spus ca spera sa ridice si alte voci, astfel incat sa se faca auzite laolalta, ca un cor. „Cred ca orice facem in Univers se intoarce spre noi si cred ca daca lucram toti impreuna si facem tot ce ne sta in putinta, atunci putem cu adevarat sa facem o schimbare”, a declarat castigatoarea.

Cine va reprezenta Romania la Miss Universe 2019

Concursul Miss Universe, al carui premiu a fost in valoare de aproximativ 250.000 de dolari, a inregistrat o premiera, Miss Myanmar, Swe Zin Htet, fiind prima concurenta care a anuntat ca este lesbiana. Homosexualitatea este considerata o infractiune in tara sa. „Am credinta ca daca spun ca sunt lesbiana, acest lucru va avea un impact asupra comunitatii LGBT din Burma. Parca as fi inceput un nou capitol din viata”, a spus ea, cu ajutorul unui translator.

O alta aparitie remarcabila a fost cea a Miss Irlanda, Fionnghuala O’Reilly, care lucreaza ca inginer la NASA. „Nu am crezut ca voi reusi sa imbin cele doua pasiuni. Dar lumea este atat de diferita acum. Poti fi foarte feminina, dar asta nu inseamna ca nu poti avea pasiuni opuse acestui concept”, a spus ea despre inginerie si participarea la concursurile de frumusete.

Foto: Getty Images.