Confesiunile unei campioane: Serena Williams a castigat meciuri in timp ce se confrunta cu migrene puternice

1
De Maria Constantin
10 aug. 2020

Tenismena americana a dezvaluit cum a trebuit sa invinga durerile crunte de cap cu care s-a confruntat ani la rand.

Este renumita pentru recordurile pe care le-a doborat in tenis si pentru provocarile pe care le-a depasit pe teren si in afara acestuia. O scurta recapitulare: la 17 ani, devenea prima femeie de culoare care castiga un titlu de Grand Slam in toata istoria tenisului profesionist si a castigat mai multe asemenea titluri (nu mai putin de 23!) decat orice femeie sau barbat. Serena Williams spera sa ridice stacheta cu inca un succes in timp ce se pregateste pentru US, turneul american reprogramat pentru 31 august, pe tabloul caruia figureaza in pozitia de favorita Simona Halep.

Cea mai mare implinire pentru Serena este legata, insa, de sanatatea sa. Pe langa numeroasele accidentari cu care s-a confruntat in ultimii ani si pe langa complicatiile survenite dupa nasterea fiicei sale, Alexis Olympia Ohanian Jr., in 2017, sportiva a suportat aproape toata viata dureri atroce provocate de migrene. Vedeta nu a facut publica aceasta problema de sanatate pana acum.

„Toata viata am avut migrene”

„Toata viata mea am avut multe feluri de migrene. Pe la 20 de ani, Doamne, aveam niste dureri devastatoare de cap, dar ca sportiv profesionist nu poti sa renunti la ceea ce faci. Mi s-a intamplat sa fiu la Wimbledon, in vestiar, si sa am o migrena, si trebuia sa gasesc o cale de a scapa de asta”, a spus Sereana pentru InStyle.

„Au fost momente in trecut cand a trebuit sa rezist si sa nu iau medicamente pentru ca stiam ca puteau avea efecte secundare oribile care te pot face sa te simti somnoros, dar asteptand prea mult, imi puteau afecta partida si lucrurile puteau sa scape de sub control”, a continuat ea.

„Pentru mine, ca jucatoare de tenis – e un sport individual – sau cand imi conduc afacerea, dar mai ales ca mama, nu-mi permit o zi libera. Nu pot sa stau fara copilul meu. Are nevoie de cineva langa ea”, a spus Serena, adaugand ca atacurile migrenelor s-au intetit dupa izbucnirea pandemiei.

„Am avut atatea saptamani in care nu m-am antrenat cand a inceput pandemia, incat mi-am lasat corpul sa se vindece de accidentarile recente si apoi am inceput sa ma antrenez din nou si m-am simtit foarte bine. Dar dupa primele saptamani de carantina am avut atacuri crunte de migrene”, a povestit Williams.

„In fiecare seara am avut cate o migrena. Cu totii ne-am confruntat cu stres si factori necunoscuti. Nu stiam ce se intampla si eram inchisi in case”, a mai spus ea.

Serena Williams nu se poate desparti de acest produs ieftin de machiaj

Desi a avut ezitari, Serena a urmat un nou tratament la recomandarea medicului ei si a descoperit ca acesta dadea rezultate. „Sincer, eram sceptica. Mereu am considerat ca sunt o persoana puternica si nu am nevoie de medicamente, dar cand le-am luat si am simtit efectul foarte repede, m-am simtit bine. Mi-am dat seama ca era foarte, foarte bun. E o noua viata pentru mine”, a explicat sportiva.

Alaturi de Natalie Portman si Jessica Chastain

Pe langa antrenamentele riguroase, Serena Williams si-a folosit timpul pentru a sustine comunitatile puternic afectate de pandemie. „Tocmai am lansat aceasta noua colectie capsula pentru Serena Williams Jewelry, numita Unstoppable, fiindca m-am gandit ca este o perioada foarte importanta pentru noi si trebuie sa fim de neoprit, nu? E facuta pentru a sustine afacerile mici si pe cele ale antreprenorilor de culoare. A fost foarte interesant pentru mine sa o fac”, a explicat tenismena.

Colectia lansata acum survine dupa ce Serena a anuntat pe Instagram ca a donat 4,25 milioane de masti de protectie unor scoli, precum si materiale educationale despre purtarea mastii pentru 54 de milioane de elevi din Statele Unite.

Serena a facut echipa cu sotul ei, Alexis Ohanian, co-fondatorul retelei Reddit, pentru a oferi oportunitati noii generatii de sportive prin crearea unei echipe de fotbal feminin in Los Angeles. Noua echipa va debuta in primavara anului 2022.

„Sa fiu sincera pana la capat, a fost ideea sotului meu. S-a indragostit de fotbal la Cupa Mondiala de fotbal feminin si a fost socat cand a aflat povestile acestor femei care nu sunt sustinute financiar. Vorbea in fiecare zi despre asta, anul trecut, si era nedumerit… e greu de crezut ca s-a intamplat, ca e adevarat. Este foarte tare sa faci parte din acest grup cu atatea femei si barbati care au o viziune pentru sportive”, a spus Williams.

Ohanian a facut investitia in noua echipa de fotbal feminin prin intermediul companiei sale, alaturandu-se unui grup de investitori celebri, precum actritele Natalie Portman si Jessica Chastain.

Fetita Serenei vrea sa joace tenis

Fiica Serenei, Olympia, in varsta de doi ani, figureaza ca detinator al echipei, ea devenind cel mai tanar proprietar de club din sportul profesionist.

Ar putea Olympia sa calce pe urmele mamei sale? Serena spune ca nu vrea sa o oblige cumva, dar nu-i exclus. Si are si un prim semn: „Nu vreau s-o fortez. Are o racheta Wilson micuta si mereu spune ‘tenis, tenis!’. Cand termin antrenamentele, ultimul lucru pe care as vrea sa-l fac e sa joc tenis, dar nu pot sa o refuz!”, a marturisit Serena Williams.

Foto: Instagram/Serena Williams