Courteney Cox face haz de necaz: „Menopauza te mananca de vie. E oribila”

1
De Maria Constantin
6 ian. 2023

Actrita a parodiat o reclama in care a jucat in anii ’80 pentru a se face inteleasa.

Courteney Cox a vorbit intr-un mod amuzant despre experienta menopauzei: vedeta din „Friends” a postat pe Instagram o inregistrare video in care a inclus secvente dintr-un clip publicitar pentru tampoane Tampax, in care ea a jucat in anii ’80.

Desi este un subiect serios si rareori discutat public, actrita a tratat problema cu umor in postarea care a primit peste un milion de like-uri si peste 15.000 de comentarii, scrie Shape.

„Reclama mea avea nevoie de o actualizare”, a scris Courteney langa clipul video amuzant. In reclama din anii ’80, ea a aparut in echipament de fitness, cu o coafura specifica acelei perioade, si a vorbit despre avantajele folosirii tampoanelor in timpul menstruatiei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de @homecourt

Vedeta a adaugat cateva secvente inregistrate recent, in care prezinta capcanele menopauzei, noile cadre fiind intercalate cu secventele vechi intr-un montaj reusit.

Un mesaj fara ocolisuri

Intr-o tinuta asemenatoare cu cea din urma cu cateva decenii, Cox isi ridica jambierele in timp ce vorbeste spre camera video. „Ti s-a schimbat viata complet din cauza menopauzei?”, intreaba ea, trecand apoi in revista cateva simptome, precum bufeuri, uscarea pielii si caderea parului. „Da-mi voie sa ti-o zic direct. Menopauza te mananca de vie. E oribila”, spune ea.

Admiratoarele si mai multe celebritati s-au grabit sa comenteze, postand mesaje de sustinere. „Stiti ca e una dintre favoritele mele”, a scris Drew Barrymore, iar Brandie Carlile a mentionat: „OK, ai cucerit internetul azi, Courteney”.

Ce a invatat Courteney Cox de la personajul ei din „Friends“: Trucul care o ajuta sa-si pastreze ordinea in dulapuri

Menopauza se instaleaza cand trec 12 luni consecutive fara aparitia menstruatiei, fiind insotita, de regula, de simptome precum bufeuri si uscaciune vaginala, cauzate de modificarea nivelurilor de estrogen si progesteron, potrivit Cleveland Clinic.

Naomi Watts a avut menopauza prematura

Desi este un proces natural al imbatranirii, menopauza e considerata deseori un subiect tabu. Totusi, Cox nu este singura celebritate care a vorbit deschis despre aceasta etapa din viata oricarei femei. In iunie anul acesta, Naomi Watts a prezentat subiectul pe Instagram. „Cuvantul menopauza te sperie?”, a scris ea, atragand atentia asupra faptului ca aceasta este ceva care afecteaza direct jumatate din populatie si indirect cealalalta jumatate.

Watts a amintit si de experienta sa cu menopauza prematura, cand se apropia de 40 de ani. Aparitia primelor simptome inainte de aceasta varsta este rara, dar unele femei pot fi afectate, spun expertii.

O alta vedeta care a abordat deschis experienta menopauzei este Gabrielle Union, care a povestit tot in luna iunie cum s-a descurcat cu perimenopauza. Acest termen se refera la anii premergatori instalarii menopauzei, cand femeile pot avea fluctuatii ale nivelului de estrogen, modificari ale ciclului menstrual, bufeuri, insomnie si afectiuni vaginale, potrivit Colegiului american de obstetrica si ginecologie.

Foto: Instagram/@courteneycoxofficial