Descoperire medicala de rasunet. Cum pot intarzia medicii menopauza cu 20 de ani!

1
De Cristina Tudor
4 sept. 2019

Menopauza poate fi intarziata de medici cu cel putin 20 de ani, potrivit specialistilor din Marea Britanie in fertilitate.

Interventia chirurgicala dureaza 30 de minute si se adreseaza femeilor trecute de 40 de ani.

Procedura este gandita in principal pentru femeile care sufera de probleme cardiace sau de osteoporoza si care sunt accentuate de menopauza.

Medicii au pus la punct interventia care amana menopauza cu 20 de ani si reuseste astfel sa intarzie aparitia simptomelor obisnuite ale menopauzei, care merg de la anxietate, deprimare, bufeuri, transpiratii nocturne, libido redus si pana la probleme de somn.

Dixie-Louise Dexter este o femeie care a recurs deja la aceasta procedura si spune ca i-a schimbat viata.

Medicii spun ca procedura pacaleste ceasul biologic al femeii sa creada ca este mai tanar. Asta inseamna ca femeile ar putea avea copii si la 60 de ani, scrie cotidianul The Times.

Medicii preleveaza un fragment de tesut ovarian care este apoi congelat, pentru a-l pastra intact. Deocamdata aceasta procedura a fost aplicata unui numar de noua femei si a durat aproximativ 30 de minute la fiecare.

Apoi, la instalarea menopauzei, tesutul va fi grefat pe o parte a corpului bine irigata cu sange, cum ar fi axila. Daca tesutul va supravietui grefei, va permite cresterea nivelului hormonilor in organism, ceea ce va intarzia menopauza.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.