Selena Gomez investeste intr-un domeniu de perspectiva: fitness-ul mental

1
De Maria Constantin
10 apr. 2022

Vedeta a deschis o companie care ofera continut gratuit creat de experti, instrumente si resurse concepute pentru a „destigmatiza si democratiza” sanatatea mentala.

Pe langa activitatile sale (cantareata, actrita si intreprinzatoare in sectorul produselor cosmetice), Selena Gomez mai are inca ceva interesant de facut. Vedeta a anuntat recent lansarea noului ei proiect, Wondermind, o platforma multimedia care se concentreaza pe imbunatatirea si mentinerea „fitnessului mental” prin oferirea de continut creat de experti, instrumente si resurse, relateaza publicatia online Shape.com.

Intr-un interviu pentru emisiunea „Good Morning America”, vedeta din „The Only Murders in the Building” a dezvaluit ca scopul acestei platforme este „sa destigmatizeze si sa democratizeze” sanatatea mentala. „Imi doresc foarte mult ca oamenii sa fie intelesi, vazuti si auziti. E ok sa nu fii ok”, a spus Selena Gomez.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Selena Gomez (@selenagomez)

4 ani si jumatate fara internet

Artista a fost mereu transparenta in privinta problemelor sale de sanatate mentala, iar anul trecut a anuntat ca a fost diagnosticata cu tulburare bipolara, afectiune mintala caracterizata prin schimbari de dispozitie si de energie. „A fost eliberator sa am aceasta informatie”, a spus ea, intr-un interviu recent, despre diagnosticul primit. „M-a facut fericita pentru ca am inceput sa am o relatie cu mine si cred ca asta e cea mai buna parte”, a adaugat.

Selena Gomez a declarat ca impunerea unor limite asupra folosirii retelelor de socializare a ajutat-o sa-si protejeze sanatatea mentala. „Nu am intrat pe internet de patru ani si jumatate”, a spus ea intr-un alt interviu.

Selena Gomez, despre decizia care i-a salvat viata: „Era ceva foarte nesanatos“

Actrita contribuie la improspatarea continutului de pe conturile ei social media, insa nu ea le administreaza, ci personalul angajat. „Mi-a schimbat viata complet. Sunt mai fericita, mai prezenta si conectata cu oamenii. Ma face sa ma simt normal”, a spus ea.

Fitness fizic si mental

Pentru noul proiect, Selena Gomez a facut echipa cu mama ei, Mandy Teefey si Daniella Pierson, fondatoarea si CEO-ul companiei dedicate femeilor The Newsette. Pierson, care a anuntat ca sufera de tulburare compulsiva si Teefey, care a dezvaluit ca are ADHD si „multe traume”, au vorbit cu sinceritate despre experientele lor din domeniul sanatatii mentale.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Selena Gomez (@selenagomez)

„Wondermind este pentru oricine care doreste sa se simta inteles, iubit si ingrijit. Ar trebui sa lucrati la fitness-ul vostru mental asa cum lucrati si la cel fizic”, a spus Pierson la „Good Morning America”.

Toate cele trei femei au facut declaratii emotionante despre sanatatea mentala in emisiunea mentionata, explicand cum va actiona compania lor. „Daca sunt cunoscuta pentru ceva, sper sa fie doar pentru felul in care imi pasa de oameni”, a spus Selena Gomez. „Iar zilele in care nu-mi vine sa ma dau jos din pat, daca am ceva precum Wondermind, chiar daca imi ia doar un minut sa intru pe platforma, e la indemana si asta e ceva linistitor”, a mai spus ea.

Pe langa platforma online, Wondermind include un newsletter furnizat gratis abonatilor de trei ori pe saptamana, informeaza Shape.com. Compania va lansa si un podcast care va fi disponibil pe Spotify si pe Apple Podcasts.

Foto: depositphotos.com