In Odata pentru totdeauna, Smiley interpreteaza rolul unui barbat macinat de depresie

1
De Cristina Tudor
4 mart. 2022

Pentru rolul principal din lungmetrajul „Odata pentru totdeauna”, care ruleaza in cinematografele din toata tara, Smiley apare deprimat, cu cearcane negre, tendinte suicidale si atacuri de panica.

Smiley a primit sute de reactii si de mesaje de apreciere din partea actorilor, regizorilor, oamenilor de film si teatru din Romania si a celor din industria muzicala care au fost surprinsi de firescul si naturaletea cu care un artist mereu zambitor, senin, optimist a reusit sa intre in pielea lui Alex, personajul principal macinat, izolat si inghitit de depresie si atacuri de panica din filmul „Odata pentru totdeauna”, proaspat lansat in cinematografele din toata tara.

Drumul de la artistul si omul de divertisment Smiley pana la personajul Alex care a fost la un pas sa-si ia viata din cauza depresiei a fost unul greu, plin de necunoscut, de trairi noi, apasatoare si de multa munca de documentare si de lucru cu regizorul si cu echipa filmului.

3 luni de documentare despre depresie, anxietate si atacuri de panica, 2 luni de stari apasatoare, de tristete, izolare si deriva pentru a reusi identificarea cu Alex, aproape o luna de filmari de zi si de noapte, cu sesiuni indelungi de repetitii, de traspunere in viata gri a unui om macinat de depresie, accese de plans si tremurat pentru a exprima neputinta omului inspaimantat de iminenta atacurilor de panica, ore in sir petrecute la machiaj pentru a „dobandi” cearcane negre si adanci care sa-i intunece privirea – acestea sunt doar o parte dintre etapele de constructie de rol prin care Smiley a trecut pentru a intruchipa personajul principal din cel mai nou film, inspirat din fapte reale, al regizorului Iura Luncasu, „Odata pentru totdeauna”.

„M-a speriat la inceput, insa nu am putut refuza un rol principal atat de ofertant.”

„M-am gandit ca daca regizorul a avut incredere in mine, de ce as pune eu frane acesui demers si am acceptat. A fost inceputul unui drum neobisnuit pentru mine, eu care mereu am putut vedea jumatatea plina a paharului, indiferent de ceea ce mi s-a intamplat. Cu toate astea, am avut multi oameni in jur, afectati de depresie, pe care nu-i puteam intelege si nici ajuta si mi s-a parut o ocazie buna sa fac un pas inspre ei. Se spune ca depresia este boala secolului 21, este tacuta si extrem de raspandita. Simt ca am cunoscut macar putin depresia prin Alex si am toata convingerea ca se poate poate trece peste ea cu echilibru interior, credinta, iubire si familie. Va astept sa vedeti si in cinema care sunt remediile lui Alex.”, spune Smiley despre rolul care starneste atat lacrimi, cat si zambete pe chipurile spectatorilor de cinema.

Filmul „Odata pentru totdeauna”, regizat de Iura Luncasu si distribuit de Vertical Entertainment, a putut fi vazut pentru prima data in Romania, la Cinema City, in Timisoara, a avut avanpremiera de gala la Cineplexx Baneasa si poate fi vazut, din 25 februarie, in cinematografele din intrega tara.

Foto: PR