Naomi Watts a dezvaluit ca s-a simtit „singura” atunci cand s-a confruntat cu premenopauza de la varsta de 36 de ani

1
De Georgiana Dorobantu
22 iun. 2023

Naomi Watts a vorbit deschis despre experienta ei cu menopauza prematura.

Actrita in varsta de 54 de ani a dezvaluit intr-un video pentru Harper’s Bazaar ca si-a dorit sa-si intemeieze o familie in jurul varstei de 35 de ani, insa medicii i-au dat o veste socanta.

„Am fost in stare de soc”

La 36 de ani, era deja la premenopauza, perioada de cativa ani care anunta instalarea menopauzei. Acest lucru nu doar ca i-a scazut semnificativ sansele de a deveni mama, dar i-a provocat in acelasi timp o stare de confuzie, pentru ca nimeni nu ii spusese niciodata ca tranzitia catre menopuaza poate incepe atat de devreme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)

„Am fost in stare de soc”, a spus actrita, citata de self.com.

Naomi Watts vorbeste deschis despre experienta ei cu menopauza prematura: „Voiam sa-mi intemeiez o familie”

Potrivit Asociatiei Americane de Obstetrica si Ginecologie, media de varsta pentru instalarea menopauzei este de 51 de ani, dar unele femei pot observa simptome ale premenopauzei inca din jurul varstei de 35 de ani. Printre aceste simptome, cauzate de fluctuatii ale nivelului de estrogen, se numara menstruatii neregulate, probleme de somn, bufeuri sau schimbari ale starii de spirit.

Media de varsta pentru instalarea menopauzei este de 51 de ani

Afland mai multe despre aceasta etapa de tranzitie, ea a descoperit ca mama sa nu i-a spus niciodata ca si ea s-a confruntat cu menopauza prematura. „I-am spus ‘De ce nu mi-ai spus asta?’ Si a raspuns ‘Ei bine, acestea sunt conversatii pe care nu le-am avut cu mama mea pentru ca nici ea nu le-a avut cu mama ei'”, si-a amintit Naomi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)

„Toata lumea a adoptat acest cod al tacerii, desi toata lumea ajunge acolo la un moment dat”

„Chestia asta m-a lovit puternic. M-a facut sa realizez ca acesta este un secret pastrat de la o generatie la alta si cumva toata lumea a adoptat acest cod al tacerii, desi toata lumea ajunge acolo la un moment dat”, a mai spus actrita.

Naomi Watts a devenit in cele din urma mama a doi copii, dar dupa a doua sarcina simptomele sale de premenopauza s-au intensificat, a dezvaluit ea anul trecut pentru InStyle. A reusit sa gaseasca empatie in randul prietenelor, dar simtea ca nu exista o conexiune.

6 lucruri care o ajuta pe Naomi Watts sa fie echilibrata si sa arate bine: „Am inceput sa planific pe termen scurt”

„M-am simtit un pic singura”, a spus actrita in video-ul pentru Harper’s Bazaar. „Eram cumva inaintea lor si puteam oarecum sa simt acea senzatie ciudata pe care mi-o dadea faptul ca ele nu se aflau in acelasi punct”, a adaugat vedeta.

In prezent, la varsta de 54 de ani, Naomi vorbeste deschis despre experienta prin care a trecut pentru a ajuta alte femei sa nu se mai simta atat de izolate asa cum s-a simtit ea. Mai mult, a creat o linie de produse skin care, numita Stripes, conceputa special pentru pielea sensibila si deshidratata, un alt efect al menopauzei.

„De ce nu se vorbeste despre asta? De ce femeile sunt facute sa se simta ca si cum nici nu ar mai exista? Vreau sa ridic rusinea care acopera acest subiect”, a mai spus actrita britanica.

Foto: depositphotos.com