Schimbarea de stil pe care a facut-o regina Letizia a Spaniei dupa avertismentul primit de la medicul ei

1
De Maria Constantin
12 nov. 2022

Regina Letizia a avut dureri groaznice si probleme la picioare, si a fost nevoita sa tina cont de recomandarile medicului.

Celebra pentru colectia sa impresionanta de pantofi cu toc foarte inalt, regina Letizia a Spaniei a surprins recent, cand a purtat un model cu talpa plata si cu sireturi, scrie HELLO!

Potrivit site-ului ziarului spaniol El Mundo, schimbarea adoptata se datoreaza durerilor de picioare pe care Letizia le-a avut in ultima perioada si sfatului medicului ei de a purta incaltaminte fara tocuri.

Diagnosticul pus a fost de metatarsalgie, o afectiune in care talpa piciorului devine inflamata si dureroasa. Iar problemele nu s-au oprit aici: medicul a observat ca la piciorul drept Letizia are Neuromul lui Morton, o inflamatie a nervilor dintre degetele piciorului, numiti si nervi interdigitali plantari, care provoaca durere acuta in talpa.

Ambele afectiuni pot fi provocate de purtarea indelungata a incaltamintei cu tocuri inalte. Metatarsalgia cronica poate fi atenuata prin repaus si evitarea activitatilor de efort intens, precum alergarea. Incaltamintea cu talpa plata poate, de asemenea, sa ajute, la fel si pungile cu gheata aplicate pe zona dureroasa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de HistoryQueen (@queen.ysabel)

Neuromul lui Morton poate fi tratat prin purtarea pantofilor cu spatiu suficient pentru degetele picioarelor si cu taloneta amortizoare pentru reducerea presiunii asupra nervilor.

In cele mai severe cazuri, injectiile cu steroizi pot reduce durerea.

Problemele de sanatate ale reginei Letizia ar putea fi un avertisment pentru printesa de Wales, Kate Middleton, care poarta des pantofi cu toc inalt la evenimentele publice. Schimbarea ocazionala a acestor pantofi cu incaltamintea sport i-ar putea fi de folos pentru a evita durerile de picioare.

Foto: Instagram/@elmundo_es