Tot ce trebuie sa stii despre „Eternals“, noul film Marvel cu Angelina Jolie si Salma Hayek

1
De Maria Constantin
6 mai 2021

Dupa ce a facut istorie cu „Nomadland“ la ultima gala Oscar, Chloé Zhao va semna primul sau film pentru studiourile Marvel. Distributia este impresionanta si promite mult.

Chloé Zhao patrunde in lumea francizelor cu supereroi. Vara aceasta, ea va realiza „Eternals”, al 26-lea film din universul Marvel Cinematic. Asa cum ne-au obisnuit studiourile, va fi o productie de amploare care va beneficia de o distributie garnisita cu staruri.

Cand va fi lansat „Eternals”

Premiera este programata pe 5 noiembrie, scrie Harper’s Bazaar. Viata revine la cursul normal in majoritatea oraselor americane si e de asteptat ca „Eternals” sa fie lansat in salile de cinema inainte de a fi distribuit pe platforma Disney+.

„Eternals” continua firul evenimentelor din „Endgame”

Actiunea din noul film ii urmareste pe eroii din „Endgame”. „Dupa evenimentele din ‘Avengers: Endgame’, o tragedie neasteptata ii forteaza sa iasa din umbra si sa se uneasca impotriva celui mai vechi inamic al omenirii, Deviantii”, se arata in sinopsisul oficial prezentat de Marvel Studios.

Screen Rant trece in revista cele doua tabere care se vor infrunta in noua productie Marvel. Creaturile inzestrate cu puteri supranaturale au aparut cand grupul de Celestiali a venit pe Pamant si a facut experimente pe oameni. Asa au rezultat rasele puternice si nemuritoare, precum Eternalii, si creaturile diabolice Deviantii. Ascunsi de secole printre oameni, Eternalii protejeaza planeta impotriva inamicilor lor distrugatori.

Distributie de top

Angelina Jolie. Salma Hayek. Doua staruri din „Game of Thrones”. Musculosul Kumail Nanjiani. Nu-i asa ca suna interesant? Harper’s Bazaar ne face cunostinta cu vedetele care ne vor incanta in „Eternals”:

Richard Madden („Game of Thrones”, „Bodyguard”), in rolul lui Ikaris, cel mai puternic dintre Eternali.
Gemma Chan („Crazy Rich Asians”) – Sersi, iubitor al rasei umane, a carui poveste seamana cu cea a lui Circe din „Odiseea” lui Homer.
Kumail Nanjiani („The Big Sick”) – Kingo, creatura celestiala care traieste pe Pamant camuflata sub identitatea unui star de la Bollywood.
Lauren Ridloff („Sound of Metal”) – Makkari, cel mai rapid Eternal.
Brian Tyree Henry („Atlanta”) – Phastos, un inventator.
Salma Hayek („Frida”, „Ugly Betty”) – Ajak, lider spiritual dotat cu superputeri.
Lia McHugh („The Lodge”) – Sprite, un Eternal mereu tanar cu infatisarea unui copil.
Don Lee („Train to Busan”) – Gilgamesh, un luptator darz, dotat cu puteri supraomenesti.
Barry Keoghan („Dunkirk”) – Druig, un personaj solitar aflat in cautarea puterii.
Angelina Jolie („Girl, Interrupted”, „Maleficent”) – Thena, razboinica si reprezentanta pe Pamant a zeitei Atena.
Kit Harington („Game of Thrones”) – Dane Whitman, al treilea personaj Marvel care poarta mantaua Cavalerului Negru.

Fanii sunt in asteptarea trailerelor oficiale. Deocamdata, Marvel a difuzat cateva secvente care pot fi vazute in acest clip, de la minutul 2:20. Au aparut si cateva imagini de la filmari, printre care una cu Angelina Jolie in costum si o alta cu Kit Harington si Salma Hayek.

Primul erou gay din universul Marvel

Brian Tyree Henry il interpreteaza pe Phastos, primul personaj gay din lumea Marvel. Haaz Sleiman il va juca pe sotul acestuia, iar cei doi au si un copil. Ei apar intr-o scena in care se saruta si despre care Sleiman a spus ca este un moment „frumos si foarte emotionant”. „Toti au plans pe platou”, a declarat el pentru NewNowNext.

Kevin Feige, reprezentantul Marvel, a spus ca relatia lui Phastos a fost mereu „intruchiparea diferitelor tipuri de Eternali”. „Cred ca este extrem de bine facuta si ma astept ca acest nivel de incluziune sa nu ramana pe dinafara in urmatoarele noastre filme”, a declarat el pentru The Hollywood Reporter.

Apare si primul personaj cu deficiente de auz

Spre deosebire de povestea din benzile desenate Marvel, Makkari va fi interpretata de Lauren Ridloff, actrita americana surda cunoscuta pentru rolul lui Connie din serialul TV „The Walking Dead”.

Chris Hemsworth, starul din Avengers Endgame: „Inainte sa il interpretez pe Thor, eram falit!”

„Sunt mai mult incantata decat coplesita ca mi s-a dat sansa de a reprezenta comunitatea celor fara auz. Sunt foarte incantata sa fac parte din aceasta poveste Marvel. Cred ca exista suficient loc pentru mai multe asemenea povesti”, a declarat Ridloff.

„Am vrut sa reflecte lumea in care traim”, a spus, la randul ei, Chloé Zhao pentru The Hollywood Reporter.

Va fi un film in stilul Zhao

Poate cea mai importanta veste, dincolo de distributia sonora, este faptul ca Zhao va filma „Eternals” in stilul ei. Cei care au urmarit „Nomadland” au observat cateva similitudini intre stilul castigatoarei Oscarului pentru cea mai buna regie si proiectul Marvel. „Am filmat exact asa cum am vrut. La fata locului. In multe ore magice. La 360 de grade cu aceeasi camera, cum am facut in ‘Nomadland’. Aceleasi instalatii”, a spus Zhao pentru The Hollywood Reporter.

Desi filmele Marvel „mustesc” de efecte digitale, Kevin Feige a spus ca Zhao a insistat sa filmeze la fata locului dupa ce a vizionat primele materiale filmate. „Era un rasarit frumos, cu valuri perfecte si ceata ridicandu-se din golf spre stanci – ceva foarte impresionant”, a explicat reprezentantul Marvel pentru Variety.

„Nu este doar ceea ce ea a dorit sa aduca in lumea Marvel. Este un stil aparte”, a adaugat Feige.

Foto: PR.