Wentworth Miller, starul din „Prison Break“, a fost diagnosticat cu autism in timpul pandemiei

1
De Maria Constantin
31 iul. 2021

Actorul a dezvaluit cum s-a simtit cand a aflat vestea.

Wentworth Miller a postat pe Instagram un mesaj emotionant despre diagnosticul sau. „Viata in carantina mi-a luat niste lucruri. Dar in izolarea linistita, am descoperit daruri neasteptate”, a scris acesta. „Vara aceasta se implineste un an de cand am primit diagnosticul de autism. Precedat de un autodiagnostic. Urmat de un diagnostic”, a adaugat el.

„A fost un proces lung, defectuos, care avea nevoie de actualizare. Sunt un barbat de varsta mijlocie. Nu un copil de cinci ani”, a mai scris el langa imaginea unui patrat gol, alb, adaugand ca recunoaste faptul ca diagnosticul sau este un privilegiu pe care nu il au multi oameni.

Un soc si totusi nu o surpriza

Miller a mai scris ca diagnosticul sau a fost un soc, dar nu si o surpriza, scrie OK! Magazine.

Starul din „Prison Break” a precizat ca desi este mandru ca isi dezvaluie diagonisticul, nu vorbeste in numele intregii comunitati a autismului: „Nu stiu destul despre autism (Sunt multe de stiut). Acum munca mea ma ajuta sa-mi dezvolt nivelul de intelegere.”

„Reexaminand cinci decenii de experienta traita printr-un nou obiectiv. Va dura ceva timp. Deocamdata nu vreau sa risc sa devin dintr-odata o voce puternica si prost informata. Comunitatea #autista a fost mereu in centrul discutiei. Nu vreau sa fac mai mult rau (…)”, a mai scris Wentworth Miller.

Mandru ca este autist

Actorul care a dezvaluit in 2013 ca este gay a marturisit ca va fi mandru toata viata de asta. „Nu este ceva ce as dori sa schimb. Nu. Mi-am dat seama, sa fiu autist este nucleul a ceea ce sunt. A tot ceea ce am realizat”, a precizat el.

Miller le-a multumit, totodata, celor care l-au inteles si sustinut de-a lungul timpului.

Wentworth Miller nu se intoarce in „Prison Break“: „Nu mai vreau sa joc personaje hetero“

Dupa aceasta postare, admiratorii sai i-au transmis numeroase mesaje de apreciere pentru ca si-a impartasit experienta de viata.

„Esti foarte puternic, tine-o tot asa, toata lumea te iubeste”, i-a scris cineva.

„Multumesc pentru asta. Eu am primit diagnosticul de autism la 30 de ani si a fost un dar deosebit, realmente. Vocea ta este foarte linistitoare. Atat de linistitoare”, a comentat altcineva.

Foto: PR.