5 branduri romanesti sustenabile si povestile lor

1
De Flavia Parpala
5 aug. 2018

Chiar si in Romania, alternativele sustenabile incep sa apara pe piata, fie ca vorbim de branduri de haine, de decor interior sau produse de uz casnic.

Ele ne propun sa consumam responsabil fara sa facem rabat de la calitate sau estetica si fara sa periclitam planeta.

Descopera cinci branduri romanesti sustenabile si afla-le povestea.

Branduri romanesti sustenabile: Folded&Co

Super smooth white beddings with gently stitched navy blue cords can instantly refresh any bedroom 💙 #organiccotton #beddings #bedlinens #soft #luxuriouslook #organictextiles #home #bedroomdecor

A post shared by Folded & Co. (@foldedandco) on

Din pasiune pentru textile de casa, si-au dorit sa creeze un produs in care designul modern si elegant, calitatea premium si impactul pozitiv pentru mediu sa se regaseasca impreuna. Au ales o alternativa la bumbacul clasic, si anume cel organic, crescut si prelucrat direct in tara cu cea mai mare productie de bumbac organic – India.

Colectiile capsula Folded & Co. sunt produse in totalitate de una dintre cele mai mari fabrici din Calcutta, recunoscuta la nivel global pentru practicile sustenabile si ecologice in industria textila.

Astfel a luat naștere brandul romanesc Folded & Co., un brand premium de lenjerii de pat, care iti va asigura un somn linistit din toate punctele de vedere. 🙂

Branduri romanesti sustenabile: Biodek

Te-ai intrebat vreodata „De ce un lucru atat de perisabil ca mancarea este ambalat in ceva atat de permanent precum plasticul?”. Ne bucuram de mancarea sau de cafeaua noastra pentru cateva minute, iar in urma noastra raman munti de ambalaje care polueaza pentru cateva sute, chiar mii de ani.

In anul 2017 a fost fondat Biodeck, din dorinta de a oferi publicului din Romania o alternativa sustenabila la ambalajele din plastic de unica folosinta. Solutia lor sunt ambalajele facute din plante, 100% biodegradabile si compostabile. Idealul lor consta intr-un sistem in care totul este refolosit si nimic nu este pierdut.

Branduri romanesti sustenabile: Borbala

Borbala Ferencz se joaca cu bijuterii colorate, reciclate, la propriu, din gunoi.  Tanara creeaza accesorii din materiale pe care altii le-ar ignora, precum sunt rezidurile de plastic din gunoaie. Bijuteriile sale sunt usor de recunoscut datorita culorilor vibrante si stilului jucaus. Le poti gasi in magazinul Band of Creators.

Branduri romanesti sustenabile: Lightplay

My clients are very talented photographers 😀

A post shared by @ lightplaystudio on

Lightplay este o afacere mica de familie care realizeaza abajururi si corpuri de iluminat din materiale naturale de cea mai buna calitate, manual, folosind tehnica straveche a origamiului. Daca vrei sa aduci un suflu nou casei tale, cei de la Lightplay au solutia: pot sa creeze chiar ceva custom made, doar pentru tine!

Branduri romanesti sustenabile: NALU

The BASIC Swimsuit.

A post shared by NALU (@naluunderwear) on

Nalu este un brand romanesc de lenjerie intima de care eu, una, m-am indragostit din prima clipa. Nalu s-a nascut din dorinta de a oferi alternative simple la lucruri zilnice, mult prea complicate. Designul este simplu, iar materialele de cea mai buna calitate. Chiar daca nu folosesc doar materiale sustenabile sau organice, cei de la Nalu te incurajeaza sa cumperi mai putin si de calitate, ceea ce inseamna ca adera la o filozofie sustenabila. De asemenea, recent au sustinut o campanie pentru victimele violentei domestice sau una pentru siguranta sexuala impreuna cu Electric Castle.

Descopera si cateva branduri de imbracaminte sport sustenabila care te vor impulsiona sa faci miscare.

Foto: Instagram – NALU