Ce este bumbacul organic si ce alte materiale ar trebui sa purtam vara

1
De Flavia Parpala
31 iul. 2018

Atunci cand vine vara, hainele devin o prioritate nu doar in materie de moda, ci si pentru a ne proteja de soarele puternic si de temperaturile ridicate.

Chiar daca tindem sa ne cumparam hainele in functie de culori, design, accesibilitate ca pret, trebuie sa ne gandim si la materialul din care sunt confectionate.

Pe timpul verii, cea mai buna alegere sunt hainele de bumbac, in sau canepa. Bumbacul organic este acum o optiune tot mai la moda, dar trebuie sa stii ca acest material vine cu niste beneficii reale la pachet, mai ales cand vine vorba de sustenabilitate. Alte materiale naturale care sunt bune de purtat de-a lungul anului sunt lana, casmirul sau matasea.

Materialele naturale sunt benefice pentru sanatatea noastra

Hainele de bumbac sunt recomandate pe timpul verii din mai multe motive, dar mai ales datorita puterii de absorbtie a transpiratiei. Vara transpiram mai mult din cauza temperaturilor ridicate, iar absorbtia apei este esentiala pentru un sentiment de bine.

De asemenea, bumbacul ne ajuta sa evitam diverse alergii ale pielii, mult mai comune pe vremea calda.

Mai mult decat atat, hainele de bumbac sunt confortabile si lejere, dandu-ne o stare de bine in conditiile in care disconfortul termic poate duce la alterarea starii de sanatate.

Bumbacul este hipoalergic, tine praful la distanta, iar hainele de bumbac sunt recomandate persoanelor care sufera de astm, alergii sau care sunt predispusi la iritatii ale pielii. Sper ca te-am convins deja sa renunti la poliester in favoarea bumbacului, dar urmatorul pas este sa ii dai o sansa bumbacului organic.

Bumbacul organic, o alegere tot mai frecventa

Bumbacul conventional este considerat ca fiind cultura cea mai murdara din lume datorita folosirii intensive a pesticidelor.

Bumbacul organic este produs folosind metode si resurse care nu pun in pericol mediul inconjurator. Un astfel de bumbac este crescut fara pesticide sau fertilizatori sintetici, astfel incat suntem feriti de eventualele iritatii ale pielii cauzate de produsele chimice cu care au fost tratate plantele.

Imbracamintea organica este considerata o alegere foarte buna pentru copii si bebelusi, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa te gandesti si la pielea ta.

Alte materiale care sunt benefice pentru tine si pielea ta, mai ales pe timp de vara, sunt cele din in sau canepa.

Canepa poate opri patrunderea ultravioletelor, iar specialistii considera ca aceste fibre au si proprietati antibacteriene.

Foto: Lunya