O metoda sigura, care nu lasa cicatrici

Cum sa scoti un tatuaj fara sa ramai cu semne si cicatrici? Ei bine, cand vrei sa scapi de desenul pe care ti l-ai facut in adolescenta sau sa stergi urmele unei iubiri apuse imprimate pe piele, cea mai buna solutie este laserul Revlite.

Printre primii care au incercat acest laser performant au fost vedetele de cinema. Vezi Anjelina Jolie sau Johnny Depp. Dar acum, acest serviciu este disponibil pentru toata lumea.

Cum sa scoti un tatuaj si sa nu ramai cu urme: performatele Revlite

Revlite, laserul pentru stergerea tatuajelor nedorite, este considerat standardul de top in eliminarea tatuajelor de orice fel, de la cele cosmetice – cum ar fi conturul sprancenelor sau al buzelor –, la cele traumatice (rezultate in urma unor accidente) sau cele decorative. Laserului Revlite este creat de ConBio, fiind singura solutie sigura de stergere tatuaj permanent fara a leza pielea. Clinica Laser Eraser, cea care detine laserul Revlite in Romania, spune ca peste 50% dintre adultii care si-au „pictat” pielea cu cerneala isi doresc sa nu fi facut lucrul acesta. Laserul foloseste tehnologie de ultim moment din domeniul esteticii medicale si poate indeparta cu precizie deosebita si acuratete orice pigment, fara a lasa in urma lui cicatrici sau alte semne.

Cum functioneaza laserul Revlite?

Te intrebi cum sa scoti un tatuaj cu ajutorul unui laser, care e principiul de functionare? Pur si simplu, distruge particulele de pigment din profunzimea pielii, permitand organismului sa elimine in mod natural pigmentul. Aparatul emite lumina in fulgerari scurte numite pulsiuni, al caror impact este descris ca senzatia unei benzi de cauciuc care ciupeste pielea. Majoritatea pigmentilor raspund bine la acest laser, care dispune de patru lungimi de unda pentru a elimina treptat toate culorile de cerneala de pe orice tip de piele. Cu toate acestea, unele culori se elimina mai greu si pot necesita tratamente suplimentare, cum se intampla in cazul albastrului bleu-ciel si al verdelui.

Cum ramane cu cicatricile?

Riscul de aparitie a cicatricilor in urma tratamentului de stergere tatuaj cu laser este minim, acesta fiind si avantajul principal al laserului – absenta cicatricilor dupa scoaterea tatuajelor. Acest risc poate creste la persoane cu pielea bronzata ori puternic pigmentata, persoane cu cicatrici keloidale, femei insarcinate, pacienti care au urmat tratamente cu unele medicamente precum Accutate, persoane cu tulburari ale sistemului imunitar ori unele boli, persoane care au tatuaje in anumite zone ale corpului. Tocmai din aceste motive, este esentiala o consultatie initiala care presupune discutarea istoriei medicale a pacientului, o evaluare a tatuajului si explicarea procedurii.

Durata tratamentului de stergere a tatuajelor nedorite

Laserul Revlite nu este doar de doua ori mai puternic decat oricare alt laser de indepartare a tatuajelor, dar este si de doua ori mai rapid. Astfel, tatuajele profesionale pot fi indepartate in 5– 10 sedinte, iar cele non-profesionale in 1- 4 sedinte. Bineinteles, depinde de la caz la caz!

Sedintele de indepartare tatuaje cu laser Revlite se fac la un interval de 6, maxim 12 saptamani, iar numarul lor depinde si de alti factori suplimentari. Printre ei, cantitatea de cerneala, tipul ei, adancimea cernelei, locatia tatuajului, varsta pacientului, culorile folosite, dar si diferentele individuale ale starii de sanatate ce variaza de la persoana la persoana.

Ce se intampla dupa indepartarea tatuajului?

Dupa fiecare sedinta, zona unde a fost folosit laserul se maseaza cu o crema speciala ce ajuta procesul de vindecare. Pentru a o proteja, zona va fi bandajata. Zona tratata trebuie sa fie curata si uscata in ziua tratamentului si, de asemenea, nu trebuie expusa razelor soarelui. Zona poate intra in contact cu apa a doua zi, dar fara a o curata insistent.

Daca vrei sa incerci laserul Revlite, acesta este disponibil la Laser Eraser, singura clinica din tara specializata pe stergerea tatuajelor, iar preturile variaza intre 75-500 de Euro, dupa caz. Pentru cei interesati, am aflat ca exista posibilitatea de a achizitiona unul dintre pachetele ce includ un numar de sedinte la un pret redus.

Text: Cristina Tomas. Foto: Guliver