protectie impotriva soarelui femeie

Asa-i ca incepi sa te gandesti la protectie impotriva soarelui abia atunci cand iti faci bagajul pentru mare? Cele mai multe dintre noi asa fac. Dar aceasta este o gresela capitala. De fapt, trebuie sa te protejezi de soare zi de zi ca sa reduci riscul aparitiei cancerului de piele.

Soarele este dusmanul tau numarul unu in aceste zile. Bronzeaza si arde pielea chiar si cat mergi pe jos cateva statii de autobuz, desi poate tie ti se pare ca nu te-ai expus cine stie cat. Mai rau, este ca razele ultraviolete pot patrunde chiar si prin parbrizul masinii ori prin geamul de la birou, iar daca iti intalneste pielea neprotejata o “ataca”. Mai bine folosesti mereu o forma de protectie impotriva soarelui!

Protectie impotriva soarelui zi de zi!!!

De aceea, e important sa te protejezi de soare in orice zi, nu doar cand stai intinsa pe sezlong. Organizatia americana cancer.org trage un mare semnal de alarma: “Cancerul de piele este unul dintre cele mai comune tipuri de cancere – inseamna aproape jumatate din toate cancerele din SUA. In fiecare an sunt descoperite in jur de 3.5 milioane de cazuri de cancer de piele”.

Unul dintre riscurile aparitiei cancerului de piele este tocmai expunerea neprotejata a pielii la soare… Iata cateva recomandari ca sa te protejezi de soare cand nu mergi la mare, date de cancer.org.

Evita soarele intre orele 10.00 si 16.00.

Cauta tot timpul sa mergi pe la umbra – mai ales in timpul zilei, cand razele soarelui sunt cele mai puternice.

Protectie impotriva soarelui – Tips: daca propria umbra este mai scurta decat tine, atunci razele soarele sunt cele mai intense.

Protectie impotriva soarelui – foloseste haine corespunzatoare

Pentru protectie impotriva soarelui, poarta haine care sa-ti acopere mainile si picioarele cat de mult atunci cand iesi la soare. Alege, insa, haine confortabile in care sa nu te incalzesti, facute din materiale prin care nu patrunde soarele.

Protectie impotriva soarelui – Tips: cercetarile recente arata ca hainele inchise la culoare protejeaza mai bine de soare decat cele albe fiindca blocheaza mai bine radiatiile.

Protectie impotriva soarelui – foloseste crema

Foloseste crema solara pentru protectie impotriva soarelui. Poate ca e cel mai important pas peste care nu trebuie sa treci daca vrei sa te protejezi de soare. Aplica o lotiune cu SPF nu doar pe fata, dar si pe maini si pe picioare si pe orice portiune de piele pe care o expui la soare. Recomandarea este sa folosesti o lotiune cu SPF 30 sau chiar si mai mult. Aceasta ar trebui reaplicata la fiecare doua ore. Foloseste si un balsam de buze cu SPF.

Poarta palarie pentru protectie impotriva soarelui. Acopera-ti capul cu o palarie cu boruri largi, care sa-ti umbreasca fata si gatul.

Poarta ochelari cu 100% protectie UV, pentru a-ti proteja ochii si pielea din jurul ochilor. Nu uita! Soarele creste riscul aparitiei ridurilor.

Urmeaza aceste sfaturi pentru ca sa-ti protejezi pielea chiar si in zilele innorate. Evita alte si bronzarea artificial fiindca emite raze ultraviolete periculoase.

Autoexaminarea lunara scade riscul de cancer de piele!

Foto: Guliver