Detoxifierea pielii e la fel de importanta ca detoxifierea corpului! La nivelul fetei si al corpului se aduna toxine, care daca nu sunt indepartate duc la aparitia cosurilor, pielea arata incarcata si isi pierde stralucirea. Pe langa ingrijirea zilnica, urmeaza si un mic detox la distanta de cateva saptamani.

detoxifierea pielii femeie in cada
Curatarea e un prim pas in detoxifierea pielii

Detoxifierea pielii – Curata fata si pielea corpului

Ca sa elimini toxinele eficient, primul pas este detoxifierea pielii si curatarea ei. In momentul in care porii sunt infundati cu sebum si celule moarte, exista o mai mare probabilitate sa faci cosuri sau sa ai o piele mai grasa decat de obicei.

Tenul: Curata-l cu un gel adaptat tipului tau de piele. Daca ai un ten gras, cel mai bun gel de curatare trebuie sa fie unul light, pe baza de apa. Daca ai tenul uscat, atunci incepe detoxifierea pielii curatand-o cu o lotiune crema care sa si hidrateze.

Pielea corpului: E important sa o exfoliezi ca sa indepartezi toxinele. Dar inainte de asta, fa o baie prelungita si curat-o cu sapun ca sa indepartezi transpiratia si sa deschizi porii.

Atentie – Nu spala pielea cu un sapun obisnuit, este dur si ii indeparteaza uleiurile naturale, uscand-o. Cel mai indicat este sa folosesti un gel de curatare bland, fara alcool si parfumuri. In farmacii poti gasi o astfel de varianta.

Foto: Guliver