Tenul mixt nu e usor de ingrijit tocmai prin natura lui: zona T este grasa si secreta sebum din abudenta, pe cand restul pielii este usor uscat si deshidrat. Poti sa-l echilibrezi, introducand in ritualul beauty cateva remedii naturale, care “impaca” ambele tipuri de piele!

tenul mixt miere
Foloseste miere ca sa iti ingrijesti tenul mixt

Tenul mixt – Gel de curatare pe baza de miere

Mierea este un remediu natural nemaipomenit pentru un ten mixt. Pe de o parte, proprietatile ei antiseptice ajuta la combaterea acneei din zonele grase, distrugand bacteriile de pe piele.

Pe de alta parte, este umectanta, iar asta inseamna ca are puterea sa atraga apa la suprafata dermei si sa mentina pielea hidratata!

Tenul mixt – Tips: Foloseste miere 100% naturala pe fata. Daca o cumperi din comert, citeste eticheta – procesarea mierii ii distruge proprietatile vindecatoare si antioxidantii! Cel mai indicat este sa o procuri de la producatorii locali.

Cum iti cureti tenul mixt: Pune ½ lingurita de miere pe degete. Incalzeste-o putin si aplic-o pe pielea umeda, facand miscari circulare. Daca nu aluneca suficient, uda pielea cu mai multa apa.

Foto: Guliver