Machiajul ochilor nu mai are secrete!

Jocuri cu machiaj – un subiect care ne pasioneaza pe toate, si, de ce sa nu recunoastem, ne si ridica multe semne de intrebare. Investigatia de azi: folosirea unui tus de ochi pentru incepatoare si avansate. Si bonus, trei stiluri de machiaj cu tus pentru o lady cu stil!

Un tus de ochi este un produs cosmetic indispensabil in beauty case-ul oricarei femei care se respecta! Nu doar ca transforma total lookul, dar este si extrem de versatil: poate fi sexy si indraznet, elegant si rafinat sau subtil si fin. Este, deci, candidatul perfect a unor jocuri cu machiaj minunate!

Jocuri cu machiaj si o conditie esentiala: sa stii sa folosesti un tus de ochi!

Conditia ca machiajul sa-ti si reuseasca, este sa stii sa folosesti un tus de ochi, altfel, poti pica in cealalta extrema: eyelinerul poate arata neglijent, poate fi prea dramatic sau, pur si simplu, iti poate sublinia defectele ochilor (spre exemplu poate micsora si mai mult niste ochi mici). Iti venim in ajutor cu cateva modalitati in care poti folosi un tus de ochi, in functie de tipul de machiaj pe care vrei sa ti-l faci. Avem idei atat pentru incepatoare, cat si pentru avansate!

3 jocuri cu machiaj, un singur tus de ochi! Exerseaza metoda cea mai la indemana pentru tine!

Tus de ochi subtil – pentru incepatoare

Daca pana acum nu ai mai folosit un eyeliner, cel mai indicat este sa incepi cu pasi mici pana sa ajungi sa faci jocuri de machiaj mai sofisticate. Cea mai simpla modalitate de a aplica eyelinerul este intr-o tusa simpla si subtire. Poti purta acest machiaj ziua, la birou sau la scoala.

Incepe din mijlocul pleoapei superioare si traseaza linii scurte, din aproape in aproape, cu eyeliner-ul, cat mai aproape de baza genelor. Apoi, vino cu pensula si fa o linie continua deasupra. Pentru ca linia sa nu para miscata, intinde pielea. Lungeste foarte putin linia de tus in exteriorul ochiului, pentru a crea senzatia de alungire, insa nu prea mult, pentru ca vei obtine un efect prea teatral. Un singur strat de mascara iti va deschide ochii si mai mult.

Ochi de pisica – pentru incepatoare spre intermediare

Si incepatoarele isi pot face un machiaj ochi de pisica cu putin exercitiu. Am ales un machiaj mai simplu, insa, care poate fi purtat si ziua.

Poti incepe din interiorul pleoapei superioare sau de la mijlocul ei (daca vrei sa-ti maresti ochii, mergi pe a doua varianta). Traseaza o linie de tus, aproape de gene, folosind toata pensula, si nu doar varful, ca sa fie mai groasa. Pe masura ce ajungi la exteriorul ochiului, elibereaza presiunea din pensula si foloseste doar varful ei, pentru a crea o coada bine definita. Pentru un look mai elegant, traseaza coada in sus (vei ridica ochiul). Mai adauga inca un strat de tus, ca sa ingrosezi coada si nu uita sa folosesti rimel.

Eyeliner dramatic – pentru avansate

Eyeliner-ul dramatic este pentru acelea dintre voi care sunteti mai experimentate, dar si mai curajoase. Este un machiaj sexy, care poate fi purtat seara, la o petrecere, in club sau la nunta.

Incepe sa aplici eyeliner-ul, pe pleoapa superioara, incepand de la nas, si mergi catre exteriorul ochiului. Cand ai ajuns spre coada ochiului, opreste-te. De aici incolo, este important sa trasezi linia de tus in directie oblica, adica in sus, astfel incat sa dai senzatia de ridicare a ochiului. De la exterior, vino cu o alta linie subtire catre interiorul ochiului, astfel incat sa o ingrosi pe cea initiala. Pentru un machiaj dramatic, ingroasa linia mai mult. Acest machiaj cere o dexteritate, dar si o atentie mai mare la detalii. Asadar, ai grija ca ambii ochi sa fie machiati identic si sa nu existe diferente. Definiteaza cu doua straturi de mascara.

 Foto: Guliver