Tonurile cele mai potrivite pentru a evidentia privirea

Machiaj pentru ochi caprui: iti spunem care sunt nuantele de farduri pentru culoarea ochilor tai si alte cateva trucuri folositoare…

Sunt convinsa ca stii ca anumite nuante de farduri iti pot evidentia ochii, indiferent de culoarea lor, in timp ce altele iti pot strica lookul. Ochii caprui sunt  cei mai comuni, dar sunt si cei care pot fi cel mai bine valorizati si transfomati daca alegi corect nuantele.

Machiaj pentru ochi caprui fara restrictii de culoare!

Ai ochii caprui? Esti norocoasa! Ai la indemana mai multe nuante decat crezi. Explicatia este simpla: maroul nu are o culoare complementara pe roata culorilor, asa ca aproape orice nuanta de fard, de la cele mai deschise, pana la cele mai inchise, se va “asorta” bine cu ochii caprui. Totusi, in functie de cat de intensa este nuanta lor, poti opta pentru anumite nuante de farduri.

Paleta cromatica in cazul unui machiaj pentru ochi caprui inchisi si deschisi

Ochii caprui comuni

Nuantele potrivite: verde, violet, piersica, albsatru sau bronz

Truc: experimenteaza combinand un fard nude cu un eyeliner metalic (cupru sau bronz) intr-un machiaj de seara.

Ochi caprui inchis

Nunatele potrivite: movul pruna, verdele inchis sau griul inchis.

Truc: observa ce culoare au striatiile din iris si alege farduri in acele nuante.

Ochii caprui deschis

Nuantele potrivite: farduri maron inchis si chiar cu un eyeliner maron (evita-l insa pe cel negru). Poti sa folosesti si nuante de auriu sau verde cu particule stralucitoare, care vor reflecta irizatiile ochilor.

Truc: foloseste eyelinerul alb pe pleoape inferioara. Nu numai ca iti va scoate ochii in evidenta, dar ii si va deschide, dand senzatia ca sunt mai mari. Atentie insa la culorile prea inchise de eyeliner! Pot micsora ochii, de aceea recomandarea este sa combini un eyeliner maron cu un fard de ochi deschis pentru a face ochii sa para mari si luminosi.

Zilele urmatoare iti prezentam nuantele potrivite pentru ochi verzi si ochi albastri!

Foto: Guliver