Invata sa-ti faci unghiile acasa!

Unghiile spun multe despre noi si ajuta la conturarea unei prime impresii despre o femeie. Tu faci parte din randul celor care prefera sa le poarte in culori cat mai deschise si cuminti, sau esti genul de persoana care alege mereu cele mai nebunesti combinatii?

Indiferent in ce categorie te incadrezi, sigur vei gasi ceva potrivit in sugestiile mele. Sezonul acesta, se poarta culori precum bej, taupe, grej dar si variante mai inchise ale nuantelor din vara: albastru, verde, mov, burgund, culori metalice sau cu foarte mult sclipici.

1. Daca unghiile colorate simplu au devenit deja o obisnuinta pentru tine, poti incerca diferite modele. De exemplu, aplica o culoare deschisa pe toata suprafata unghiei, iar pe varfuri sau pe semiluna foloseste una contrastanta, ori lipeste strasuri colorate, pentru a forma un altfel de french manicure (atentie la marimea, numarul si culoarea strasurilor; cu cat mai discrete, cu atat mai stilate)

2. O alta varianta ar fi sa utilizezi mai multe nuante metalice si sa le aplici haotic pe unghii, formand asa numita cosmic manicure. Alege o baza albastra si finalizeaza look-ul cu un strat de lac cu sclipici.

3. Manichiura Ombre este foarte de efect si cu siguranta va atrage atentia asupra maiinilor tale, mai ales daca vei folosi culori vibrante si contrastante. Ai nevoie de un burete obisnuit din care tai o bucatica, un lac de baza, 3 culori contrastante si, eventual, un lac cu sclipici. Aplica lacul de baza, apoi pune culoarea cea mai deschisa pe bucata de burete si aplica-o la baza unghiei, continuand cu restul de culori in aceeasci maniera. Culoarea cea mai inchisa trebuie sa fie aplicata pe varful unghiei. Ai grija ca trecerea dintre culori sa fie cat mai insesizabila; practic, ele trebuie sa se intrepatrunda. Poti, de asemenea, sa folosesti 3 nuante ale unei singure culori sau 5 nuante, cate una pentru fiecare unghie.

4. Pentru o petrecere sau o seara in oras, alege niste unghii iesite din comun, care sa atraga atentia. Iti trebuie doar un lac transparent si o cutie cu sclipici. Aplica lacul pe unghie si varsa sclipiciul pe o suprafata plana. Cat lacul este inca neuscat, lipeste-ti unghia de sclipici, pana se acopera frumos, apoi aplica inca un strat de lac, pentru fixare.

Text: Carmen Calin, Foto: Guliver