Cum rezolvi rapid daca ti-ai dat cu mascara in ochi

Se intampla frecvent: ai intarziat deja la serviciu si incerci sa te machiezi pe fuga. Iti dai cu mascara in ochi pentru ca esti agitata. Si tot machiajul este compromis acum. Sau poate nu?

Trebuia sa fi plecat de acasa de 20 de minute. Nimic nu ti-a mers bine in dimineata asta si ai o prezentare mai tarziu la care trebuie sa arati impecabil. Cu mainile tremuratoare, incepi sa-ti aplici machiajul. Ajungi la mascara si dai mult prea repede cu pensula peste gene.

Pana sa-ti dai seama ce se intampla, ti-ai dat cu mascara in ochi. Mai mult, tresari si iti misti mana si acum ai o dunga neagra pe fata. Cum rezolvi?

Ce sa faci cand ti-ai ai exagerat cu mascara

Pasul 1. Respira adanc. Deja erai in intarziere, dar cinci minute in plus sau in minus n-o sa faca o mare diferenta. Incearca sa te calmezi si sa nu te mai machiezi in stare de agitatie. In plus, inca mai exista speranta!

Pasul 2. Ia un betisor de urechi si pune o picatura de crema hidratanta pe el. Nu, nu vorbim de demachiant, ci de crema hidratanta.

Pasul 3. Da cu betisorul umed usor pe pata afectata a tenului tau. Miscarea trebuie sa fie in felul urmator: da putin in jos si apoi lateral, pentru a sterge.

Pasul 4. Aplica din nou anticearcanul, fardul sau fondul de ten care s-a sters in timpul procesului de reparare.

Betisorul cu crema hidratanta functioneaza pentru ca aceasta are o consistenta mai mare fata de demachiantul pe baza de ulei, care ti-ar fi intins si restul machiajului. Astfel, crema se lipeste de orice pete. Si are un efect localizat. Acum esti bine si poti fugi spre serviciu.

Nu te mai machia in graba!

Cel mai bine este sa te machiezi atunci cand esti calma si nu risti sa-ti faci rau la ochi. Orice produs de machiaj strange bacterii. Mai cu seama cele umede, precum mascara. Si daca iti dai cu el in ochi, risti sa faci o infectie in zona respectiva.

Decat sa te grabesti, mai bine intarzii!

Daca ai rezolvat cu mascara, iti spunem si cum sa ai cea mai intensa privire si gene mai lungi in doar 30 de secunde!

Foto: iStock.