Cosmetice si tratamente de salon care ne plac

Vitamina C are o faima imbatabila intre sustinatorii sitemului imunitar. Dar este si unul dintre acei antioxidanti naturali care ajuta tenul sa-si pastreze frumusetea. Noi iti recomandam o serie de tratamente cu vitamina C numai bune pentru perioada rece!

Schimbarea sezonului, temperaturile scazute si stilul de viata, uneori prea activ, impun o atentie sporita pentru ingrijirea pielii (asta daca vrei sa ai grija de ea, desigur). In acest context, Vitamina C este un „balsam” pentru ten, in special pentru cel mixt.

Vitamina C: cum lucreaza in folosul pielii tale

Unul dintre cei mai eficienti antioxidanti naturali si incadrata intre vitaminele absolut obligatorii pentru frumusete si sanatate, vitamina C reface fibrele de colagen, are calitati anti-inflamatoare si este un scut puternic de aparare impotriva radicalilor liberi la care ne expunem zi de zi. De la fiolele cu doza unica de vitamina C (pe care ti le recomand cu caldura), la tratamentele de salon si cremele sau lotiunile cu un continut important de vitamina C, ai de unde alege!

O gama cu vitamina C, un tratament de salon si 2 secrete ale unui beauty-editor

1. Cosmetice cu vitamina C. Poti integra in ritualul tau de ingrijire o crema sau o intreaga gama, in functie de nevoie. Daca vrei sa recurgi la o gama intreaga cu vitamina C (crema de zi, de ochi, serum), iti recomand Gama Power C+ de la Skeyndor. Specialistii Skeyndor au gasit o forma de a pastra concentratul de vitamina C pura cat mai mult timp incapsulat in produsele Power C +, atat pentru cele destinate folosirii casnice, cat si pentru produsele folosite in tratamentul din salon. Diferenta intre ele este concentratia de vitamina C folosita: formulele destinate folosirii acasa au 7,5%,  in timp ce tratamentul din salon poate avea o concentratie de pana la 15% de vitamina C pura. Gama Power C+ contine o crema energizanta de zi (194 Ron), un tratament pentru conturul ochilor (129 Ron), o emulsie (56 Ron) si concentratul sub forma de fiole.

2. Daca vrei sa incerci tratamentul de salon cu vitamina C cu o concentratie de pana la 15%, trebuie sa suni pentru programare in saloanele Gett’s (160 Ron).

Alte doua produse preferate de mine si pe care le aplic de cate ori simt nevoia unui boost facial sunt: o pudra-tratament cu vitamina C, de la The Body Shop, si o crema de zi Mario Badescu.

1. Vitamin C Facial Radiance Powder Mix, The Body Shop, este ca un tratament (aparte, ce-i drept) care iti arata rezultatele inca de la prima aplicare. Acest mix, ca asta este de fapt, contine o formula cu 5% vitamina C pura, un extract de camu camu (sursa naturala de vitamina C) si aloe vera. Cum se foloseste? Se elibereaza vitamina C pura prin apasarea capacului, aceasta ajungand solutie.  Agita bine pentru dizolvare si aplica pe fata si gat. Este un tratament de 10 zile excelent!

Vitamin C Facial Radiance Powder Mix, The Body Shop, 86 Ron;

2. O crema de zi – Mario Badescu Hydro Moisturizer cu Vitamina C – care ajuta la restaurarea claritatii tenului si care reface pielea obosita. Excelenta pentru uzul zilnic!

Crema de zi Hydro Moisturizer cu Vitamina C, Mario Badescu, 113 Ron;

Text: Cristina Tomas, Foto: PR.