Eticheta vestimentara si bunele maniere nu tin cont de varsta. Si nu trebuie sa fii o doamna de 50 + ca sa le aplici. Sunt recomandate oricarei fashioniste care iubeste stilul clasic. Inspiratia zilei vine de la actrita britanica Helen Mirren care a fost fotografiata in metrou, purtand o tinuta lady like indelung laudata pe Instagram. Iata ce reguli de stil vestimentar trebuie sa aplici daca vrei sa arati ca ea!

reguli de stil vestimentar femeie
Ce reguli de stil vestimentar trebuie sa respecti daca vrei sa arati ca o doamna

Reguli de stil vestimentar pentru o doamna moderna

Oricat de incredibil ti se pare, imaginea in care apare Dame Helen Mirren (70 de ani) nu este din timpul vreunei filmari. A fost surprinsa in timpul unei calatorii cu metroul in New York. Cel care i-a facut fotografia a postat-o imediat pe Instagram, iar comentariile laudative despre tinuta ei sic nu au incetat sa apara.

Codul bunelor maniere și ceea ce numim reguli de stil vestimentar nu sunt legate de varsta. Aceste reguli de stil vestimentar pot fi aplicate de orice femeie care isi doreste o aparitie de bun gust. Nu-ti fie teama de cuvantul “doamna”! Nu vei arata mai multi ani decat ai, este asociat gresit cu varsta. Se refera de fapt la atitudine, la modul in care te comporti, la gesturi. Si, nu in ultimul rand, la alegerile vestimentare care pot fi, in acelasi timp, si cool si rafinate in stilul clasic al cuvantului. Poti sa porti inclusiv jeansi si sa fii o lady. Important e echilibrul intre piesele alese.

1. O doamna iubeste stilul clasic si poarta macar un element specific: paltonul elegant sau haina de blana eco sunt esentiale in garderoba.

2. Nuantele recomandate: tonurile inchise de negru si bleumarin trebuie mixate cu nuante naturale ( bej, maro, verde) sau cu pasteluri diafane (roz prafuit, bleu, mov, gri).

3. Accesoriile ideale: bijuterii discrete si pretioase, alaturi de piese rafiante, precum manusile sau palariile.

Foto: Instagram