tinute oscar de la renta

Moda anilor 50 si glamourul legendar din perioada de aur a Hollywood-ului sunt sursele de inspiratie pentru campania publicitara Oscar de la Renta toamna-iarna 2013.

Imaginile propun un look de poveste, feminin si misterios deopotriva, numai bun de atasat in moodboard-urile pentru petrecerile toamnei.

Industria modei a fost surprinsa de vestea ca John Galliano va fi asistent de studio pentru Oscar de la Renta in timpul pregatirii colectiei toamna-iarna 2013-2014, insa nimeni nu se astepta ca in prezentare sa se distinga doua directii atat de clare, reprezentative pentru fiecare dintre cei doi creatori.

Moda anilor 50 in viziunea lui Oscar de la Renta : rochii ample in culorile pietrelor pretioase

Designerul in varsta de 80 de ani ramane fidel rochiilor de bal in stil princiar, care i-au adus notorietatea. Asadar, inspira-te din colectia Oscar De La Renta pentru acest sezon si poarta rochii in cele mai spectaculoase nuante de albastru safir, rosu rubin, galben citrin, mov ametist sau verde smarald.

Moda anilor 50 in viziunea lui John Galliano: focus pe silueta clepsidra

Privirea acoperita de palarii clos cu calota exagerat de inalta, mantourile stranse bine in talie cu curele, soldurile evidentiate – iata doar cateva dintre indiciile care confirma zvonurile ca Galliano a contribuit la aceasta colectie de piese demi-couture. Alte elemente ale campaniei, inspirate tot din decada ’50: mantourile si deux-pieces-urile severe, cambrate perfect, cu accent pe solduri si cu forma conica.

Daca vrei mai multe surse de inspiratie pentru moda anilor ’50, studiaza style-icon-urile perioadei: Grace Kelly, Ingrid Bergman sau Marilyn Monroe.

Text: Ioana Voicu; Foto: www.oscarprgirl.tumblr.com

zp8497586rq