Vrei sa afli ce se poarta in toamna 2015? Iata noua surpriza din lumea modei: designerii se inspira din folclor! Ei reinterpreteaza diverse motive traditionale intr-o maniera contemporana cu ajutorul printurilor etno care devin noile repere ale stilului urban.

folclor romanesc

Motive traditionale romanesti

Daca te fascineaza portul popular romanesc, am o veste buna pentru tine! Moda toamnei 2015 readuce in atentie o serie de piese etno-sic inspirate din folclor, dintre care si ia romaneasca.

Cea mai noua colectie Dorin Negrau prezentata in cadrul Saptamanii Modei din New York 2015 este inspirata de portul popular din Transilvania. Deja ne-au atras atentia turbanele sic folosite pentru a accesoriza tinutele spectaculoase de catwalk.

Designerul a declarat ca prin aceasta colectie si-a propus sa “readuca in atentie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se afla castelul lui Dracula si unde tehnica acestor creatii a fost mostenita de la strabunii locului .”

Tips: ia romaneasca din bumbac plin si maneci bufante se potriveste perfect cu piese basice din garderoba. Ideal este sa o porti cu fuste din poplin sau bumbac albe, midi si cu balerini. Evita pe cat posibil combinatiile cu piese din piele sau denim. Ideea este sa pui accentul pe feminitate!

Foto: Dorin Negrau toamna-iarna 2015-2016/ Guliver.

Colaj deschidere: Irina Cucu.