Acest sezon este despre lookuri monocrome si o atitudine sustenabila

1
De Gavrila Alina
31 mai 2022

Colectia Fresh Produce creata de Levi’s revine in acest sezon, fiind in centrul atentiei. Secolul 21 isi pune amprenta asupra ei, aducand in prim-plan o atitudine sustenabila, unde colorantii folositi provin din surse naturale, cum ar fi plantele.

Colectia Levi’s Fresh se remarca prin reinventarea metodelor traditionale de obtinere a hainelor. Prima inovatie in acest sens este referitoare la sursa vopselelor folosite pentru colorarea articolelor vestimentare. Aceste culori sunt pe baza naturala, lucru care in mod firesc ar oferi niste nuante pamantii. Dar, Levi’s reuseste sa descopere o modalitate prin care nuantele sunt vibrante, expresive si pline de personalitate  –  culori ca piersica, lavanda, roz si galben.

Tehnologia din spatele acestui rezultat a fost special creata pentru a necesita un numar redus de instrumente si resurse umane, cautand sa nu compromita rezistenta si aspectul culorilor in acelasi timp.  Rezultatul este un proces de vopsire durabil si inovator – fiecare vospea folosita avand un continut minim de 50% de plante sau minerale.

Folosirea unei cantitati reduse de apa reprezinta o alta prioritate principala a colectiei Levi’s Fresh. Morile de tesaturi folosite functioneaza pe baza unui proces de osmoza inversa cu apa reciclata ce provine din procesarea umeda. Mai mult, fibrele au fost vopsite cu ajutorul ultrasunetelor, colorantii au fost pigmentati directi, iar vopsirea topurilor s-a realizat in spalatorii folosind apa reciclata si echipament econom din punct de vedere energetic. Toate acestea insumeaza dorinta Levi’s de a avea o selectie de haine create intr-un mod sustenabil, dar si durabilitate ridicata in acelasi timp.

Tendinta pe care o sustine si reinventeaza aceasta colectie e reprezentata de look-urile monocrome – fie in intregime, fie combinate intr-un mod cat mai creativ cu putinta. Blugul 551Z Straight Crop si  Truckerul de tip II in toate cele patru culori mentionate mai devreme definesc colectia Levi’s Fresh. Insa, mai pot fi regasite si alte articole vestimentare, precum o jacheta moale, supradimensionata, cu buzunar tip marsupiu; un pantalon scurt din twill plisat Levi’s XX Chino; un pantalon scurt Utility High Loose, o haina din bumbac cu buzunare, o rochie din denim pana la nivelul gambelor si o gama de tricouri Red Tab Vintage. Pentru a avea un look definit si complet, Levi’s include si palarii – un bucket hat din twill de bumbac si un beanie din tricot.

Nu in ultimul rand, pentru a ne intoarce complet la colectia originala Fresh Produce din anii 1970, intreaga gama de produse include tab-uri speciale cu fructe si legume, o abordare alternativa a tab-urilor cu morcovi incluse in varianta originala.

Despre brandul Levi’s

Brandul Levi’s simbolizeaza stilul american clasic si cool fara efort. De la inventarea lor de catre Levi Strauss & Co. in 1873, blugii Levi’s au devenit una dintre cele mai recunoscute articole de imbracaminte din lume, captand imaginatia si loialitatea oamenilor de generatii. Astazi, portofoliul de marci Levi’s continua sa evolueze printr-un spirit de pionierat si inovator neobosit, care este de neegalat in industria de imbracaminte. Gama noastra de imbracaminte de blugi si accesorii de top este disponibila in peste 110 de tari, permitand persoanelor din intreaga lume sa-si exprime stilul propriu. Pentru mai multe informatii despre marca Levi’s, produsele si magazinele sale, va rugam sa vizitati levi.com.