Sfaturi de la Andreea: rutina de beauty si alte obiceiuri inainte si dupa sport

FOTO: Alex Rosieanu
1
De Maria-Anca Zarnescu
7 iul. 2018

Am intrebat-o pe Andreea care sunt sfaturile ei de beauty si ce obiceiuri are inainte si dupa sala!

Exista obiceiuri inainte si dupa sport care iti influenteaza activitatea la sala sau la alergat, aspectul tenului si modul in care decurge dieta ta!

De mult timp eram curioasa cum isi ingrijesc tenul oamenii care merg regulat la sala, nu ca mine. Toata transpiratia si tot efortul nu afecteaza pielea? Si mai ales, cum reusesc oamenii acestia sa aiba atata energie?

Am decis sa merg direct la sursa si i-am cerut Andreei cateva sfaturi de beauty pentru la sala. Pe langa acestea, ea mi-a oferit si o serie de trucuri si obiceiuri inainte si dupa sport, pe care le poti face pentru un ten sanatos, o dieta echilibrata si pentru mai multa energie.

Cu siguranta si tu ai obiceiuri inainte si dupa sport pe care le practici, mai ales daca mergi in mod constant. Andreea mi-a povestit ce face ea, care sunt obiceiurile ei de beauty inainte si dupa sala, cum isi pregateste tenul si pielea pentru orele de alergat in parc si ce alte lucruri mai face inainte si dupa ce pleaca la sala. Iata ce am descoperit:

Niciodata nu uita de SPF

Crema cu factor de protectie este cat se poate de importanta, mai ales daca mergi la alergat in parc. „Dimineata, daca merg la sala sau la alergat, nu uit niciodata sa imi dau cu o crema cu factor de protectie.” Daca mergi la alergat sau la faci yoga, mai ales in parc, te vei confrunta cu razele nocive ale soarelui, iar astfel vor aparea arsuri la nivelul pometilor si vei grabi aparitia ridurilor.

Pastreaza-ti tenul cat mai curat

Chiar daca uneori poate parea tentant, nu este chiar indicat sa mergi machiata la sala. Bucura-te de frumusetea ta naturala macar cateva ore si pastreaza aspectul impecabil pentru birou, iesirile in oras sau evenimente. La sala cel mai bine este sa iti lasi tenul sa respire. „Nu ma duc niciodata cu tenul incarcat de machiaj la sala. Merg cu pielea foarte curata, pentru ca simt ca daca as avea fard, mi-as imbacsi fata.”

Apa termala te ajuta sa te hidratezi si sa iti revigorezi tenul

„Apa termala este un alt produs care nu imi lipseste din geanta. Ma ajuta sa imi hidratez tenul si imi da o stare de revigorare!” Apa termala este usor de folosit, iar daca optezi pentru un recipient mic, o poti lua cu tine in geanta oriunde. Poti reaplica apa termala si pe parcursul zilei, pentru un plus de prospetime si hidratare pe care sa le aduci tenului tau.

Obiceiuri inainte si dupa sport pentru o piele catifelata

Un alt aspect de care ar fi bine sa tii cont intotdeauna este hidratarea pielii. Nu uita niciodata de o lotiune hidratanta, iar astfel pielea ta nu va fi doar tonifiata, ci si catifelata si luminoasa. „Dupa sala, daca merg direct la birou, fac dus acolo, si atunci nu uit niciodata sa imi iau la mine o crema pentru corp. Folosesc o lotiune mai putin grasa, in asa fel incat sa nu imi patez hainele.”

Obiceiuri inainte si dupa sport, sanatoase pentru organism

Eram foarte curioasa ce obiceiuri au oamenii inainte si dupa sport si cum reusesc sa aiba tata energie, asa ca am intrebat-o pe Andreea ce face inainte sa mearga la sala sau la alergat. „Beau multa apa, pentru ca ma hidrateaza si imi da energie, iar pentru ca nu vreau sa plec cu stomacul gol si nici nu pot manca prea mult inainte, imi iau la mine curmale, stafide sau smochine. Le mananc acasa si in drum spre sala.”

Cum arata micul dejun dupa sala

Andreea imi spune ca „dupa sala sau alergat in parc beau multa apa, iar apoi ma intorc si imi iau micul dejun, un toast cu avocado si somon sau musli. Daca plec direct la birou, am la mine un baton proteic sau din fructe uscate.”

Ce contine o geanta de sala

O alta curiozitatea de-a mea a fost ce contine geanta de sala a Andreei si nu cred ca este prea diferita de a ta. „Din geanta de sala nu lipsesc niciodata apa, apa termala, un baton proteic, migdale, crema pentru corp si pentru fata, un echipament de sport de rezerva, deodorant, farduri, parfum, telefon si casti. La sala ascult intotdeauna un discurs TED, iar cand alerg in parc, carti.”

Foto: Alexandru Rosieanu