5 creme hidratante pe care te poti baza daca suferi de acnee

1
De Teodora Tirca
5 ian. 2019

E o greseala sa crezi ca nu trebuie sa folosesti crema hidranta daca suferi de acnee. E adevarat ca acneea este specifica tenurilor grase, insa productia de sebum se intensifica atunci cand nu-i oferi pielii hidratare optima.

In plus, medicii dermatologi sunt de parere ca numite tipuri de acnee sunt cauzate de uscaciunea pielii, astfel ca un ten sanatos se mentine aplicand o crema hidratanta potrivita pentru tine de doua ori pe zi: dimineata si seara, dupa ritualul de curatare.

Stiu din proprie experienta ca nu e usor sa gasesti crema hidratanta ideala atunci cand te confrunti cu acneea. Foarte multe formule astupa porii si agraveaza eruptiile. Mie mi se intampla mai ales atunci cand folosesc creme octuoase, care contin uleiuri minerale, ulei de cocos sau unt de shea.

Desi aceste ingrediente sunt extrem de hidratante si fac bine pielii mai ales pe timp de iarna, ele sunt nepotrivite pentru pielea acneica, deoarece aceasta prezinta de obicei pori mariti, care se astupa mai usor.

Ai nevoie, asadar, de texturi lejere, fara chimicale care incarca tenul si fara uleiuri dense. O crema care se absoarbe imediat si iti ofera hidratarea de care pielea are nevoie fara sa creeze un aspect uleios este ceea ce cauti.

Iata, mai jos, variantele pe care eu m-am putut baza de-a lungul vremii, in perioadele in care m-am confruntat cu acnee.

Hidratare si efect matifiant

La Roche Posay Effaclar Mat crema hidratanta sebo-reglatoare cu efect anti-luciu, 50 lei la Farmacia Tei

Nu doar ca nu contine niciunul dintre ingredientele care ti-ar putea bloca porii cauzand acnee, insa are de asemenea proprietati de reglare a productiei de sebum, tinand sub control luciul inestetic si oferind un efect optic de micsorare a porilor. O iubesc pentru ca se absoarbe rapid, este potrivita chiar si pentru tenurile sensibile, calmeaza pielea si este excelenta ca baza de machiaj.

Hidratare echilibrata

Bioderma Sebium Hydra, 40 lei la Farmacia Tei

Este non-comedogenica, se absoarbe usor si hidrateaza intens fara sa ofere aspect lucios, fiind potrivita mai ales pentru pielea grasa care a fost supusa tratamentelor dure anti-acnee, pentru pielea sensibila si pielea care se descuameaza. Aplicata imediat dupa curatare, va restabili instant confortul, intarind bariera naturala de aparare a pielii.

Hidratare si tratament anti-acnee

Vichy Normaderm Anti-Acne Treatment, 61 lei la Farmacia Tei

Motivul pentru care aceasta crema hidratanta se afla printre preferatele mele este ca trateaza si previne acneea in timp ce hidrateaza eficient, gratie combinatiei de acid salicilic si LHA. Crema are de asemenea o actiune eficienta asupra semnelor post-acneice si asupra luciului. Zi dupa zi, imprefectiunile, chiar si cele periodice, sunt reduse, iar pielea devine mai uniforma si mai supla.

Hidratare si textura gelata

Clinique Moisture Surge Concentré Hydratant Super-activé, 159 lei la Sephora

Texturile gelate sunt in trend de un an incoace, si nu e de mirare: cine nu adora o crema sau o lotiune usoara, care se absoarbe imediat si nu are efect lipicios? Acestea sunt de cele mai multe ori imbogatite cu eroul tenurilor deshidratate, acidul hialuronic, iar versiunea de la Clinique il contine din plin. Hitrateaza, confera suplete si contine doar ingrediente de care pielea are intr-adevar nevoie pentru a functiona corect.

Hidratare si protectie impotriva petelor pigmentare

Mario Badescu Oil Free Moisturizer SPF30, 24,95 euro, Beautybay.com

Cicatricile lasate in urma de acnee se pot tranforma rapid in pete pigmentare daca nu folosesti protectie solara zilnica, distrugandu-ti sansele de a te bucura de un ten perfect uniform. Imi place crema aceasta de la Mario Badescu, pentru ca este perfecta pentru tenul cu pori incarcati, este lejera si reconfortanta, insa ofera de asemenea protectie solara ridicata – SPF 30. Si pentru ca are aproape 60 ml, te vei putea bucura de ea destul de mult timp.

Foto: Instagram – Lexi B