Remedii naturale impotriva intepaturilor de insecte

1
De Ioana Marosan
10 iul. 2019

Daca esti una dintre acele persoane pe care le inteapa toti tantarii din lume imediat ce ies din casa, atunci poate ar fi bine sa citesti despre remediile impotriva intepaturilor de insecte pe care le-am descoperit.

Nu stiu daca de vina este grupa sanguina, dar cu siguranta sunt preferata insectelor atunci cand vine ora lor de hranire. Desigur, exista foarte multe creme pe care le poti cumpara de la farmacie, dar exista si foarte multe remedii homeopate care te pot ajuta in acest sens. Si stii cum se spune, cele mai bune remedii sunt cele pe care le ai la indemana in casa.

Ce cosmetice ieftine folosesc celebritatile vara

Iata care sunt remediile utile impotriva intepaturilor de insecte:

1. Baile cu terci de ovaz

Probabil stiai ca terciul de ovaz face minuni in cazul alergiilor la iedera. Dar terciul de ovaz are un efect calmant si relaxant si asupra mancarimilor cauzate de muscaturile de insecte. Mai ales daca acestea sunt raspandite pe tot corpul. Ovazul coloidal este acel ovaz care a fost macinat si fiert pentru a extrage proprietatile vindecatoare pentru piele. Are un continut bogat de antioxidanti, vitamine, minerale si grasimi. Are efect antiinflamator, ajuta la restabilirea barierei protectoare a pielii, are efect hidratant, reduce inflamatia si contribuie la reducere senzatiei de iritatie si de mancarime de la nivelul pielii.

2. Hamamelis

Este recunoscuta pentru abilitatea de a curata tenul de acnee, dar este la fel de buna si pentru calmarea mancarimilor. Se aplica o cantitate mica direct pe piele, cu ajutorul unui tampon de vata sau se poate dilua intr-un ulei, cum ar fi cel de cocos sau de jojoba, pentru a crea o crema care sa calmeze senzatia de mancarime, iritatia si inflamatia.

8 carti de luat la plaja in vara aceasta

3. Boabe de porumb congelate, boabe de mazare sau cuburi de gheata

Se pare ca orice este rece te poate scapa de senzatia de mancarime. Cuburile de gheata sau o punga de mazare congelata sau de porumb congelat au un efect surprinzator de eficient impotriva senzatiei de mancarime produsa de muscaturile de tantar. Gheata amorteste zona muscaturii si previne umflarea acesteia. Infasoara cuburile de gheata intr-un prosop si apasa-l pe locul muscaturii timp de 10 minute sau cat de mult timp poti tolera.

4. Pliculetele de ceai organic

Banalele pliculete de ceai nu sunt bune doar pentru prepararea unei bauturi calde si placute. Musetelul, galbenelele si ceaiul verde au efect antiinflamator. Ceaiul verde este bogat in polifenoli care contribuie la reducerea iritatiei, inrosirii si umflarii. Pe langa polifenoli, taninii naturali din ceai au un efect astringent, extragand toxinele din piele si reducand senzatia de disconfort. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa tii pe locul muscaturii un plic de ceai folosit, pana cand senzatia de disconfort dispare.

6 sampoane care iti vor proteja parul de soare, clor si sare in vara aceasta

5. Bicarbonatul de sodiu 

Probabil ca nu-ti doresti sa te dai pe piele cu bicarbonat de sodiu inainte de a iesi la o intalnire, dar este remediul casnic perfect pentru muscaturi de insecte. Se pun cateva picaturi de apa peste o lingura de bicarbonat de sodiu, se amesteca pana se obtine o pasta, se aplica direct pe muscatura de insecta si se lasa sa se usuce. Alcalinitatea bicarbonatului de sodiu contribuie la neutralizarea pH-ului zonei infectate si reduce senzatia de mancarime.

Foto: Shutterstock.com