8 carti de luat la plaja in vara aceasta

1
De Iulia Claudia Dumitru
27 iun. 2019

Suntem in plin sezon estival si in plin anotimp al vacantelor, deci. Ar fi cazul sa pregatim lotiunea solara, palaria si o carte sau poate cateva de luat cu noi, la plaja.

Este momentul sa vorbim despre cartile care ne vor tine de urat la plaja. Si nu e ca si cum ar fi vreo anumita categorie de literatura care sa se incadreze in ceea ce noi numim ”carti de citit la plaja”. Insa exista un criteriu care se aplica la orice gen! Daca vorbim despre carti de citit in vacanta ele trebuie sa nu poata fi lasate din mana prea usor. Vacanta sa fie programata, cu timpul stii ce faci!

8 carti de luat la plaja in vacanta aceasta

De obicei, cele mai bune titluri de devorat la mare sunt thrillerele. Suspansul, intrigile te tin agatata si trebuie sa mai citesti o pagina, si inca una. Si-apoi raman povestile moderne, cartile de dezvoltare personala sau povestile de iubire, romantice. Caci ce timp mai potrivit pentru idile daca nu vara? Am adunat cateva sugestii numai bune pentru tine, din toate genurile!

Tom Perrotta – Doamna Fletcher

Eve Fletcher, o femeie de varsta a doua, atragatoare si divortata, il conduce la facultate pe unicul ei fiu. Ramasa singura intr-o casa mare si pustie, se hotaraste sa faca niste schimbari esentiale in viata ei. Un mesaj cu tenta obscena primit pe telefon o obsedeaza indeajuns de mult pentru a-si pune intrebari despre viata ei sexuala deplorabila si pentru a incepe o explorare a propriului erotism.

Ed. Polirom, 39,95 lei, carturesti.ro

Sabaa Tahir – Elias si spioana carturarilor. Vol II. O torta in noapte

Elias si spioana carturarilor este o fantezie cinematografica de proportii epice. Autoarea Tomi Adeyemi spune ca aceasta este seria care a facut-o sa-si doreasca sa scrie Children of blood si Bone. Te va prinde de la prima pagina si nu-ti va mai da drumul.

Ed. Young Art, 32,30 lei, carturesti.ro

Ruth Ware – Femeia din cabina 10

Este povestea jurnalistei Lo Blacklock, ce calatoreste pe un vas de croaziera in Marea Nordului. Totul pare minunat la inceput, insa teroarea intra in peisaj cand o femeie este aruncata peste bord. Desi pare ca nu lipseste niciun calator, Lo incearca sa ii convinga ca ceea ce a vazut este real.

Ed. Tei, 39 lei, elefant.ro

Bryn Greenwood – Partea urata si minunata a lucrurilor

Bryn Greenwood scrie o poveste de dragoste, aparent intre doua personaje incompatibile. Despre cum castiga ele lupta cu bagajele vietilor lor si isi castiga relatia, vei descoperi intr-o istorie de iubire construita pe fundalul dependentelor de droguri, ale toxicomanilor si depravarii.

Ed. Herg Benet, 34,95 lei, carturesti.ro

Laura Lippman – Te-as recunoaste dintr-o mie

O viata linistita intr-o casa din suburbii. O familie cu doi copii. Si apoi totul este spulberat cand Eliza Benedict va primi o scrisoare. In viata ei reapare un secret nemarturisit din trecut si existentaa familiei sale este zdruncinata. Ce va face Eliza? Descopera!

Ed. Litera, 26,22 lei, librariaonline.ro

Elizabeth Gilbert – Orasul fetelor

Ce carti bune sa iei in concediu daca nu ceva scris de Elizabeth Gilbert? Autoarea Eat Pray Love propune acum un roman delicios despre sex, aventura, glamour si despre descoperirile unei femei din anii ’40 despre propria viata.

Ed. Humanitas, 49 lei, carturesti.r0

Malin Persson Giolito – Nisipuri miscatoare

Inca un thriller de adaugat pe lista de carti de luat la plaja in vacanta. Vei afla povestea unei adolescente de 18 ani, acuzata de cateva crime. Despre dragoste, despre efectele ei dezastruoase uneori, despre vina si justitie, intr-un roman de neratat!

Ed. RAO, 38,24 lei, libris.ro

Sally Rooney – Conversatii cu prieteni

Sally Rooney inventeaza si propune un nou limbaj prin care oamenii, legati unii de altii prin atasament sau iubire, sa reuseasca sa comunice si sa supravietuiasca impreuna. Ce se afla in spatele unei discutii obisnuite cu cea mai buna prietena, cu iubitul, cu mama sau cu tatal alcoolic? Pana unde merge un om atunci cand tot ce vrea este sa fuga de sine? Sally Rooney pune in personajele sale cate putin din tot ce am putea fi oricare dintre noi.

Ed. Curtea Veche, 43 lei, carturesti.ro

Foto: Instagram – @lovechicos