5 carti sublime pe care sa le citesti atunci cand nu stii ce cale sa urmezi

1
De Alice Moisescu
5 feb. 2019

Atunci cand nu intrevezi nicio speranta, cand ti se pare ca nu ai puterea de a te ridica pe tine insati de jos, gaseste-ti alinarea in paginile pline de invataminte ale celor mai echilibrati autori.

Fericirea, un ideal atat de greu de atins pentru unii si atat la indemana pentru altii, este emotia care face diferenta intre o viata implinita si una care inca isi cauta sensul. Dar ce inseamna cu adevarat fericirea? O iubire implinita? O cariera stralucita? Atingerea linistii sufletesti? Trairea unei vieti in armonie cu tine? Ce inseamna asta pentru fiecare dintre noi, de fapt?

10 carti motivationale pentru succes in relatii si in viata profesionala

Mai jos, iti vom sugera 5 dintre cele mai pline de insemnatate carti despre arta si stiinta de a fi cu adevarat fericita!

1. In cautarea fericirii, Daniel Gilbert

Ed. Curtea Veche, 27,94 lei la Carturesti

Autorul Daniel Gilbert crede cu tarie ca noi suntem responsabili de propria fericire. Nu toate lucrurile pe care le credem adevarate despre noi sunt ceea ce par. Ceea ce face scriitorul este sa il invite pe cititor sa pastreze o doza considerabila de scepticism cu privire la propriile sale intuitii.

2. Formula fericirii, Stefan Klein

Ed. Humanitas, 35 lei la Carturesti

Klein ne pune fata in fata cu ideea ca nu exista o formula universala a fericirii, ci una pentru fiecare, fix asa cum este perceputa de fiecare. Ceea ce vrea autorul sa ne transmita este faptul ca mintea noastra, creierul cu care am fost inzestrati, este un muschi. Si acesta poate fi configurat la nesfarsit, indiferent de varsta pe care o avem.

Unicitatea, singura cale spre adevarata fericire

3. Cum sa-ti construiesti fericirea. Psihologia fericirii, Christophe Andre

Ed. Trei, 27,94 lei la Carturesti

Psihoterapeutul francez incepe prin a oferi o definitie clara a acestui sentiment, cel de fericire, sentiment pe care multi dintre noi il confunda cu starea de bine. Christophe Andre ne arata ca, pana la urma, sentimentul de fericire reprezinta o stare cat se poate de personala, pe care noi suntem datori sa o cultivam si sa o aparam.

4. Puterea magica a gandului, David J. Schwartz

Ed. Curtea Veche, 37 lei la Carturesti

Autorul explica motivatia care a stat la baza realizarii acestei lucrari: „Atitudinile pe care le adoptam sunt oglinzi ale mintii. Ele reflecta modul nostru de a gandi. Solutia ar fi sa gandim la scara mare si sa credem ca ceea ce ne propunem este si realizabil”. David J. Schwartz ofera, deopotriva, si o reteta pentru cei care se tem de propriul lor succes.

„Infrunta lucrurile de care ti-e frica si frica va disparea”, sustine acesta.

5. Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman

Ed. Curtea Veche, 28 lei la Carturesti

Dr. Gary Chapman explica in cartea sa faptul ca nefericirea intr-o relatie, de orice natura ar fi ea, are o singura cauza: „nu intelegem limbajul prin care cealalta persoana isi exprima iubirea…”.

Asadar, unii oamenii isi exprima sentimentele, trairile, emotiile prin cuvinte afectuoase, timp in care altii – mai reticenti sa mai putin priceputi la cuvinte – prefera sa isi exprime iubirea prin diverse gesturi. Autorul a descoperit, asadar, cinci limbaje sau moduri concrete prin care oamenii isi exprima aceste trairi.

6 tehnici de automotivare pentru momentele in care ti-e greu sa crezi in tine

Foto: Shutterstock.com