Care sunt beneficiile bananelor in rutina de beauty

1
De Maria-Anca Zarnescu
6 aug. 2018

In prezent, bananele sunt pe lista ingredientelor vedeta din produsele de infrumusetare. Hai sa aflam de ce au devenit asa de populare.

Bananele sunt superalimente si aduc o multime de beneficii organismului, mai ales pielii. Au un continut bogat de vitamine si antioxidanti, iar acestea lucreaza ca pielea noastra sa arate din ce in ce mai bine.

Acum, potrivit celor de la Allure, se pare ca bananele sunt unul dintre cele mai cool si mai ales benefice ingrediente din produsele de infrumusetare. Tot de la ei am aflat ca pot fi folosite atat in cremele si lotiunile din comert, cat si in mastile pe care vi le puteti face chiar voi acasa.

Care sunt beneficiile bananelor in rutina de beauty

Bananele sunt unul dintre cele mai benefice ingrediente din produsele de infrumusetare. Iata cateva motive care, potrivit celor de la Allure, transforma bananele intr-un ingredient vedeta pentru rutina de infrumusetare:

Bananele au un continut bogate de vitamina E: aceasta vitamina aduce organismului si mai ales pielii un plus de hidratare si elasticitate. Pentru ca este mai greu sa va faceti o masca pentru corp cu banane, puteti apela la creme hidratante cu acest ingredient.

Antioxidantii din banane si elasticitatea pielii: acesti antioxidanti sunt cumva responsabili pentru beneficiile bananelor in rutina de beauty. Ei reusesc sa ii redea pielii elasticitatea si sa o faca mai ferma si mai catifelata. Cum? Antioxidantii din banane contribuie la incetinirea procesului de imbatranire!

Cum va puteti bucura de beneficiile bananelor in rutina de beauty cu o masca pentru fata?

Daca vreti sa tratati acneea si semnele lasate de aceasta cu ingrediente naturale, puteti opta pentru o masca cu banane, turmeric si bicarbonat de sodiu. Aceasta va va ajuta sa scapati treptat de acnee si sa obtineti o piele mai sanatoasa.

Bananele au si un continut bogat de vitamina A, care mentine pielea sanatoasa si porii curati, ajutand astfel la prevenirea comedoanelor.

Veti avea nevoie de o banana pisata, o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu si o jumatate de lingurita de turmeric. Amestecati ingredientele intr-un bol si aplicati masca pe tenul curat. Lasati-o sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti bine cu apa calduta.

In magazine gasiti acum o multime de produse care au ca ingredient de pornire bananele. Puteti opta pentru balsamurile de buze cu banane, gelurile de dus sau lotiunile de corp pe baza de banane. Pentru un efect si mai vizibil, ati putea opta pentru produsele de ingrijire bio, cu ingrediente naturale.

Foto: Shutterstock.com