Reteta perfecta pentru brunch: Oua cu rosii si cimbru, gata in cateva minute

1
De Denisa Toma
4 dec. 2019

Daca esti genul de persoana care nu concepe sa manance ceva dulce la micul dejun, atunci avem reteta perfecta pentru tine.

Este vorba despre o reteta simpla si delicioasa cu oua, rosii si cimbru pe care o poti prepara in numai cateva minute. Fie ca pregatesti acest preparat cu oua dimineata, fie ca il preferi la brunch sau chiar la pranz, in mod sigur iti va satisface pofta de ceva delicios. Daca vrei sa reduci numarul caloriilor, atunci poti renunta la feliile de paine cu maia.

3 retete festive pentru masa de Craciun, preparate cu doar 3 ingrediente

Iata cum sa prepari oua cu rosii si cimbru:
Ingrediente:

3 linguri cu ulei de masline extravirgin, plus inca o lingurita
3 catei de usturoi, 2 dintre ei taiati felii subtiri, iar altul curatat si lasat intreg
400 grame de rosii cherry, taiate in jumatati
4 crengute de cimbru
un pumn cu frunze de baby spanac
2 oua mari
2 felii de paine cu maia
sare de mare si piper dupa gust

5 retete cu un continut scazut de carbohidrati pentru micul dejun

Pentru salata:

1 lingura cu otet alb
un varf de lingurita cu zahar
3 linguri cu ulei de masline extravirgin
o jumatate de salata verde, frunzele spalate bine
un pumn cu frunze de patrunjel proaspat
un pumn cu frunze de coriandru proaspat
un pumn cu frunze de marar proaspat

Somon aromat cu noodles din zucchini

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga usturoiul taiat felii si caleste timp de 30 de secunde la foc mediu, apoi adauga rosiile, cimbrul, sarea si piperul.

Gateste timp de 5-10 minute la foc mediu. Rosiile ar trebui sa se inmoaie si sa-si lase zeama, dar nu sa se sfarame.

Adauga frunzele de baby spanac si lasa-le pana cand incep sa se inmoaie putin.
Formeaza doua goluri in amestecul cu rosii si sparge cate un ou in fiecare gol format.
Acopera cu un capac si lasa la gatit timp de 4-5 minute sau pana cand albusul de ou este coagulat, dar galbenusul este inca moale.

In acelasi timp, amesteca otetul si zaharul intr-un bol, adauga sare si piper, apoi toarna treptat uleiul de masline amestecand continuu pentru a obtine un dressing.
Adauga salata si ierburile aromate si amesteca bine pentru ca toate verdeturile sa fie acoperite cu dressing.

Prajeste feliile de paine cu maia, freaca-le pe amandoua pe o parte cu catelul de usturoi ramas si stropeste-le cu lingurita ramasa de ulei de masline.
Asaza fiecare felie pe cate o farfurie, iar deasupra pune cate un ou cu sos de rosii si cimbru.
Serveste cu salata de verdeturi.

Foto: Getty Images.