Celebru neurolog american: „Avem nevoie doar de 4 lucruri pentru a fi fericiti”

1
De Cristina Tudor
22 feb. 2020

Un celebru neurolog american a studiat creierul uman toata viata sa si dezvaluie reteta fericirii: ai nevoie doar de patru lucruri.

Dr. Alex Korb este neurolog, scriitor si profesor. El a studiat creierul timp de peste 20 ani, a publicat zeci de articole despre depresie, neuroplasticitate si capacitatea creierului de a se adapta.

Alex Korb este si autorul cartii de mega succes “Spirala ascendenta: cum sa folosesti neurologia pentru a inversa cursul depresiei, cu cate o schimbare mica”, carte care a devenit cea mai vanduta pe Amazon, la doar o saptamana de la lansare.

In timpul liber scrie la Psychology Today. Iar totul se invarte in jurul complexitatii uluitoare a creierului. Cum iti poti face viata mai frumoasa. Si da, se pare, din cercetarile sale, ca ti se poate schimba viata in functie de ceea ce gandesti. Drept dovada, cand a lucrat ca antrenorul mintii pentru echipe sportive, le-a ajutat sa castige intotdeauna, schimbandu-le modul de a gandi, de a aborda lucrurile.

Experienta lui Alex Korb sa se extinde in leadership si motivatie, mindfulness, fitness, chiar si stand-up comedy.

Pe de alta parte, oamenii urmaresc intreaga viata fericirea. Aceasta difera, in functie de varsta si etapele la care ne aflam.

Sigmund Freud spunea ca fericirea nu poate fi atinsa niciodata si ca viata noastra se afla intotdeauna sub semnul placerii.

Epictet a contrazis aceasta teorie, sustinand ca fericirea o atingi in momentul in care reusesti sa traiesti in armonie si-ti accepti destinul.

Alex Korb vine cu explicatii plauzibile. Una dintre cele mai importante aspecte ar trebui sa fie recunostinta. Trebuie sa gasesti in orice situatie un motiv de a invata ceva. Se pare ca recunostinta are un impact major in creier. Orice piedica se poate transforma in ceva pozitiv, daca reusesti sa-ti antrenezi mintea in asa fel incat sa fie recunoscatoare pentru experienta. Din orice poate iesi ceva bun. Asa ca nu te grabi sa te plangi, ci accepta cu recunostinta! Procesele chimice din creier declansate prin aceasta practica te vor face fericit.

Neurologul sustine ca atunci cand ii multumesti lui Dumnezeu, te concentrezi, de fapt, pe latura pozitiva a vietii tale, ceea ce creste nivelul de serotonina.

Exprima-ti sentimentele negative.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.