Hematolog american: „Cancerul si bolile de inima apar mai ales la cei cu aceasta grupa de sange”

1
De Cristina Tudor
22 mai 2020

Grupa ta de sange are o legatura nebanuita cu diverse afectiuni grave.

Asadar, esti mai predispus la a dezvolta afectiuni serioase daca ai o anumita grupa de sange?

Un studiu realizat in SUA arata ca riscul aparitiei bolilor cardiovasculare sau a cancerului este influentat de grupa de sange. Desi nu-ti poti schimba grupa de sange, e mai bine sa stii la ce boli esti predispus ca sa le eviti prin schimbari ale stilului de viata.

Boli de inima

“Grupa de sange are legatura cu cateva afectiuni precum infarctul, accidentul vascular si tromboembolismele”, explica dr. Mary Cushman Blood, hematolog la Universitatea din Vermont.

Mai exact, persoanele care nu au grupa 0, au un risc cu 60-80% mai mare de a dezvolta cheaguri de sange periculoase. De asemenea, cei cu grupele A, B si AB au un risc mai mare de boli coronariene, decat cei cu grupa 0, potrivit unui studiu facut la Harvard School of Public Health. Alte studii au asociat toate celelalte grupe de sange in afara de 0 cu un nivel crescut de inflamatie in organism, ceea ce duce la aparitia bolilor. Insa, daca cei la risc tin in frau tensiunea arteriala, colesterolul sau diabetul si duc un stil de viata sanatos, au mai multe sanse sa evite imbolnavirea.

Pierderea memoriei

Un studiu efectuat pe 30,000 persoane la Universitatea din Vermont a aratat ca cei cu grupa de sange AB sunt cu 82% mai predispusi sa se imbolnaveasca de dementa.

Cancer

Cei ce au grupa de sange 0 prezinta un risc mai mic de a face cancer gastric.

„Cauza principala a cancerului gastric este un microb. Bacteria numita Helicobacter pylori este una dintre cele mai cunoscute cauze infectioase ale cancerului gastric.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.