7 produse cosmetice pe care dermatologii nu le folosesc

1
De Cristina Tudor
23 mai 2020

Ne punem toata increderea in promisiunile pe care ni le fac producatorii de cosmetice. Cele mai multe produse sunt promovate ca adevarate solutii minune, insa se pare ca nu ar trebui sa avem intotdeauna incredere oarba in astfel de promisiuni.

De-a lungul timpului, s-a dovedit ca unele cosmetice nu sunt chiar atat de benefice pe cat se credea si pot face mai mult rau decat bine. De aceea, medicii dermatologi le-au trecut pe „lista neagra” si recomanda evitarea lor. Iata care sunt aceste tipuri de produse pe care sa le eviti:

Lotiunile hidratante pentru maini si corp

Medicii dermatologi recomada folosirea cremelor pentru maini si corp in locul lotiunilor. Acestea penetreaza mai bine pielea si creeaza o bariera protectoare care previne pierderea apei din stratul superior al pielii, ceea ce lotiunile nu reusesc sa faca. Lotiunile au de obicei un continut mai mare de apa si nu sunt la fel de eficiente, mai ales daca ai pielea foarte uscata.

De asemenea, este indicat sa eviti lotiunile de corp care contin silicon. Acest ingredient blocheaza porii, duc la aparitia acneei pe corp si creeaza o falsa senzatie de hidratare.

Mastile de fata cu carbune

Chiar daca mastile cu carbune activ au devenit foarte populare in ultima perioada, medicii dermatologi recomanda evitarea lor. Specialistii sustin ca astfel de masti afecteaza structura pielii, o pot usca excesiv si agraveaza problemele tenului.

Scrub-urile pentru ten

Exfolierea este un pas important pentru a avea tenul proaspat, curat si stralucitor. Insa exfolierea mecanica, asa cum este cea realizata cu un scrub, are efecte negative asupra tenului. Particulele abrazive continute de scrub-uri indeparteaza celulele moarte, dar in acelasi timp creeaza microleziuni pe suprafata pielii si indeparteaza stratul hidrolipidic protector al tenului.
O modalitate mai eficienta si mai sigura de exfoliere este cea chimica, folosind produse pe baza de acizi AHA sau BHA.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.